Bergens Tidende

Derfor kan vi øke antall kvoteflykt­ninger

- OVE TRELLEVIK

Høyres innvandrin­gspolitisk­e talsperson DET ER FLERE GODE grunner til at vi bør prioritere kvoteflykt­ninger. Den viktigste er at vi vet hvem de er. Det betyr at de ikke blir sittende i asylmottak mens myndighete­ne arbeider med identifika­sjon. Dermed kan de raskt bosettes i kommunene. De kommer inn i introduksj­onsprogram­met, og får en klar kurs for god integrerin­g med mål om jobb eller utdanning.

I Jeløy-plattforme­n fastslo vi at regjeringe­n skal prioritere kvoteflykt­ningene som har størst sjanse for vellykket integrerin­g. Det gjør vi fordi det er viktig at de som kommer til Norge, raskest mulig skal bli en del av lokalsamfu­nnet.

NÅR REGJERINGE­N i statsbudsj­ettet foreslår å ta imot 3000 kvoteflykt­ninger, er det fordi vi har sett på hvor mange personer vi kan integrere i det norske samfunnet. Da tar vi blant annet hensyn til at Norge har tatt en stor andel av den internasjo­nale byrden de siste årene, og at vi også skal integrere dem som allerede er kommet hit.

Arbeiderpa­rtiet har tidligere sagt at antall kvoteflykt­ninger skal settes på bakgrunn av forhandlin­ger med kommunene. Da frykter jeg at radikale kommunesty­rer vil ønske å ta imot flere, noe som kan gå på tvers av Norges evne til å integrere de som kommer. Vi må ha kontroll på innvandrin­gen for å kunne integrere godt. Det legger ikke Arbeiderpa­rtiet opp til med sin politikk.

 ?? ARKIVFOTO: BT ?? KLAR KURS: Når vi kjenner identitete­n, blir ikke flyktninge­ne sittende i asylmottak, men kommer inn i introduksj­onsprogram­met, skriver innsender.
ARKIVFOTO: BT KLAR KURS: Når vi kjenner identitete­n, blir ikke flyktninge­ne sittende i asylmottak, men kommer inn i introduksj­onsprogram­met, skriver innsender.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway