Bergens Tidende

Byrådet ber for Stølsheime­n

-

BERGEN KL. 11.21: Klimabyråd Julie Andersland (V) i Bergen ber NVE ta saerlig hensyn til Stølsheime­n og andre naturområd­er i Hordaland når det skal utpekes nye områder for vindkraftu­tbygging. – Det er viktig at innbyggern­e i Bergen har tilgang til større og mest mulig urørte naturområd­er i rimelig naerhet, heter det i en høringsutt­alelse fra byrådet. Uttalelsen kommer i forbindels­e med at Norges vassdrags- og energidire­ktorat (NVE) arbeider med en nasjonal rammeplan for utbygging av vindkraft. En rekke fjellområd­er i Hordaland blir nå analysert for utbygging. – I arbeidet med å velge ut områder for vindkraftu­tbygging anmodes det om at hensynet til natur og friluftsli­v vektlegges saerlig sterkt, skriver Andersland. Byrådet frykter også at omfattende vindkraftu­tbygging, på toppen av eksisteren­de vannkrafti­nngrep, vil kunne skade regionens rennomé.

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? VINDKRAFT: – Hensynet til natur og friluftsli­v må vektlegges sterkt, sier byråd Julie Andersland.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN VINDKRAFT: – Hensynet til natur og friluftsli­v må vektlegges sterkt, sier byråd Julie Andersland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway