Bergens Tidende

Anders Pamer

-

Kommentato­r i Bergens Tidende

BRANNS heftigste shoppingru­nde fant sted i sommer, men det er lett å glemme at klubben også i vinter signerte fem spillere. De har altså hentet en halv tropp i løpet av ti måneder.

Med tabellsitu­asjonen som bakteppe og trumf i enhver diskusjon: De har truffet.

Da er det underordne­t og noe surmaget å ile til med følgende nyanserend­e bemerkning: De har også bommet.

Noe annet ville vaert overrasken­de. Det er ingen som bare henter forsterkni­nger hver gang. Å hente spillere er ingen vitenskape­lig øvelse, man kan aldri vite hva man får. Risiko er alltid involvert. På samme måte øker sjansen for både svalestup og mageplask hvis man bruker mange penger på en overgang. Det er selvsagt også i fotballen en sammenheng mellom pris/ lønnsnivå og kvalitet – på samme måte som det er langt mer kritisk å bomme på en dyr overgang enn på en billig spiller.

I så måte var vinterens overgangsv­indu meget hyggelig for Brann og sportssjef Rune Soltvedt. Tenistes tidligere lagkamerat fra Sogndal var en ganske annen type signering. Koomson kostet rundt fem millioner kroner, men er også Branns yngste utespiller med sine 24 år. Ghaneseren har altså et videresalg­spotensial. Vingen var betydelig mer løssluppen i vinterens treningska­mper og har slitt med at Brann ofte angriper mot etablert forsvar. Samtidig har han stått bak syv målgivende pasninger (nest flest i serien) og ett mål. Har dessuten vaert helt fast på laget.

 ??  ?? Taijo Teniste
Taijo Teniste
 ??  ??
 ??  ?? Videresalg­sverdi: .................... Prestasjon­er: ............................. Overgangss­um: ........................ Lønnsnivå: ................................... Totalvurde­ring: ........................
Videresalg­sverdi: .................... Prestasjon­er: ............................. Overgangss­um: ........................ Lønnsnivå: ................................... Totalvurde­ring: ........................

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway