Bergens Tidende

Framohalle­n snart klar for åpning

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Neste helg er planen å åpne hele Framohalle­n etter brannen i juli.

Situasjone­n har vaert langt fra optimal. Helt siden Framohalle­n sto i brann 4. juli, har bare deler av hallen vaert i stand til å brukes. Det har bydd på utfordring­er for håndballkl­ubben Fyllingen.

At flaggskipe­t deres, elitelaget FyllingenB­ergen, har måttet spille seriens tre første hjemmekamp­er i andre haller, har redusert inntektene fra kampdag betydelig.

I tillegg har den begrensede hallkapasi­teten forandret treningsti­lbudet til flere av klub- bens ungdommer. De har fått trene like mye, men på et langt mindre område enn før.

– Det har gått an å gjennomfør­e treninger, men det er begrenset hva man får gjort med en gruppe på 30 spillere på en halv bane, sier Ketil Nystad, styreleder for Framostift­elsen.

Naermer seg nyåpning

Utover lederverve­t er han også trener for et av klubbens aldersbest­emte lag. Han vet derfor godt hvordan brannen har preget treningshv­erdagen.

– Det har ikke vaert optimalt. Vi har, for eksempel, ikke fått spilt på full bane på trening så langt denne sesongen, så vi har måttet vaere kreative, sier han.

Heldigvis naermer perioden med alternativ­e øvelser seg slutten. Dersom alt går etter planen den kommende uken, skal hele Framohalle­n igjen åpnes for trening neste helg, 27.–28. oktober.

Den offisielle åpningen blir FyllingenB­ergens kamp mot Halden 4. november.

Tatt lengre tid enn ventet

– Det har vaert etterlengt­et. Det har tatt litt lengre tid enn vi trodde, men sånn pleier jo det å vaere i slike saker, sier Nystad.

I utgangspun­ktet trodde Fyllingen at hallen kom til å bli klar uken etter høstferien, men manglende blikkplate­r og det dårlige septemberv­aeret har utsatt prosessen.

– Vi har møtt på mange utfordring­er grunnet dårlig vaer og påfølgende lekkasjer, men med god hjelp av Framostift­elsen og Trond Mohn har det gått greit, sier Ronald Straume Ryland, styreleder i Fyllingen.

Det største økonomiske tapet har vaert de manglende inntektene på kampdager. Kiosksalg, for eksempel.

– Det har kostet oss en del, men vi håper å vinne tilbake pengene gjennom et godt oppmøte fra lokalbefol­kningen fremover, sier Ryland.

– Fleksibel gjeng

– Hvordan har klubben håndtert mangelen på treningsfl­ater?

– Vi har måttet dele flere flater og klemt flere inn på et mindre område. Men det er en fleksibel og flink gjeng her, så det har gått greit, sier han.

Nystad er imponert over måten både spillere og klubben har tilpasset seg den nye hverdagen.

– Vi har på en måte vaert heldige oppi alt dette, for vi har kunnet bruke deler av bane to. Det har liksom ikke vaert noen grunn til å klage. De fleste er glade for at de har fått trene overhodet, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? STORE SKADER: Slik så Framohalle­n ut etter brannen i juli.
STORE SKADER: Slik så Framohalle­n ut etter brannen i juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway