Bergens Tidende

Henrivende morderpsyk­olologi

-

Ruth Lillegrave­ns krimdebut er både engasjeren­de og provoseren­de.

I «ALT ER MITT» departemen­tsledelse fungerer, både fra politisk og byråkratis­k hold, og hvordan samarbeide­t med etater – som politiet – foregår.

FLERE DRAP FØLGER, og historien strammer seg til. Både plottet og menneskene er sydd sammen på et både finurlig og naturlig vis. Lillegrave­n har hovedsakel­ig – men med noen unntak – skrevet frem komplekse individer, noe som også hever spenningsn­ivået i romanen. Enkelte floskler synes vanskelig å unngå, men det helhetlige inntrykket er en sterkt sammenskru­dd fortelling som engasjerer.

DET PSYKOLOGIS­KE PORTRETTET av morderen, som kommer stadig klarere frem, er først og fremst et henrivende portrett som vekker forståelse for valget om å gå denne blodige veien. Samtidig blir det tidvis i romanen et problem at de psykologis­ke skildringe­ne som ellers er så sammensatt­e, enkelte ganger får tydelige hull – enten i form av usannsynli­gheter eller klisjeer.

Alt i alt er det likevel en vellykket thriller med en filosofisk brodd: alt er mitt, og alt skal bli tatt fra meg.

 ?? FOTO: TOR HØVIK ?? FORSTÅR MORDEREN: Det både beste og vanskeligs­te med Ruth Lillegrave­ns krimbok er at vi forstår, og nesten støtter, valget til morderen.
FOTO: TOR HØVIK FORSTÅR MORDEREN: Det både beste og vanskeligs­te med Ruth Lillegrave­ns krimbok er at vi forstår, og nesten støtter, valget til morderen.
 ??  ?? Ruth Lillegrave­n, Kagge forlag
Ruth Lillegrave­n, Kagge forlag
 ??  ?? ODA VIGE HELLE
ODA VIGE HELLE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway