Bergens Tidende

Tvedt tar kritikken på alvor

-

Både idrettspre­sident Tom Tvedt og generalsek­retaer Karen Kvalevåg i Norges Idrettsfor­bund (NIF) sier de tar kritikken fra riksrevisj­onen på alvor.

Fredag møtte NIF-ledelsen pressen etter at torsdagens kritikk fra riksrevisj­onen ble kjent gjennom en 56 siders rapport.

Det het i riksrevisj­onens konklusjon at NIFs styring og forvaltnin­g ikke er lagt godt nok til rette. Riksrevisj­onen mente at en større andel av spillemidl­ene kunne ha blitt brukt til idrettslig aktivitet og til å ivareta medlemsorg­anisasjone­ne. De mener det er uklart om NIF når målene for prioritert­e grupper. Riksrevisj­onen fant ikke NIFs rapporteri­ng som tilstrekke­lig for hvordan spillemidl­ene er brukt for å nå målene med tilskuddet.

Vil ikke trekke seg

Spesielt vakte det oppsikt at 52 millioner bevilgede kroner til barn og ungdom i perioden 2012 til 2017 heller gikk til NIF-lønn.

Det ble også et tema på pressekonf­eransen. NIFs breddeidre­ttssjef Anja Veum forklarte at dette var gjort av regnskapst­ekniske årsaker, og hun hevdet at det ikke hadde gått ut over aktivitet.

– Vi har prøvd og redegjort for at pengene ikke har gått til administra­sjon og lønn i stedet for barn og ungdom. Måten vi har organisert det på er gjort for å skape mer aktivitet, sa Tvedt.

Han avviste at han kom til å trekke seg på bakgrunnen av riksrevisj­onens rapport.

– Dere vet like godt som meg at det er idrettstin­get som tar stilling til mitt kandidatur, sa Tvedt.

Ba om tid

Både Tvedt og NIFs generalsek­retaer ba om tid før de konkludert­e mer etter riksrevisj­onens rapport.

– Rapporten er på 56 sider, og vi trenger mer tid for å sette oss inn i den, sa generalsek­retaer Karen Kvalevåg under fredagens pressekonf­eranse på Idrettens Hus på Ullevaal stadion.

Hun erkjente at deler av rapporten ikke kom bardus på NIF-ledelsen, og hun sa at det også kunne ha forekommet ulike tolkninger av rapporteri­ngsgrunnla­get.

 ??  ?? Tom Tvedt
Tom Tvedt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway