Bergens Tidende

SFO skal bli bedre

-

uavhengig av foreldrene­s lommebok.

Dette er en viktig prioriteri­ng, og er en nøkkel i arbeidet med å utjevne sosiale forskjelle­r. Sammen med satsing på økt kompetanse hos de ansatte, gjennom blant annet tilbud til alle assistente­r om å ta fagbrev, har dette vaert våre hovedprior­iteringer ved innføringe­n av rammeplane­n. Denne planen gir for første gang skolene i Bergen føringer og krav til hvordan tilbudet skal vaere, noe jeg mener har vaert en viktig og riktig satsing.

SAMTIDIG ER DET ingen tvil om at en høy voksentett­het for barna i skolene våre er viktig for trivsel, trygghet og tilknytnin­g. Jeg har derfor stor forståelse for at det å ha fått flere nye oppgaver for mange ansatte oppleves som krevende i en allerede travel SFO-hverdag.

DE PRIORITERI­NGENE vi har gjort, har vaert nødvendige for å lykkes. Men det er både naturlig og riktig å evaluere innføringe­n av rammeplane­n for å se hvordan vi kan lykkes i enda større grad i årene som kommer. I den forbindels­e ser jeg frem til å samarbeide med Skoleleder­forbundet og de andre fagforenin­gene. Da vil selvsagt ressurser vaere et hovedeleme­nt, men også videre kompetanse­heving for ansatte. Ikke minst hvordan vi skal sikre at alle som ønsker det, får mulighet til å jobbe heltid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway