Bergens Tidende

Straus om serieforsl­aget: – Jeg går litt mot strømmen

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Sandviken-treneren tror ikke løsningen er å kutte antall Toppseriel­ag.

Espelund-utvalget la denne uken frem sin rapport med «tiltak som vil bedre sportslig utvikling og kommersiel­l verdi av Toppfotbal­l Kvinner». I den ligger et forslag om å kutte antall lag i Toppserien fra tolv til åtte.

–Jeg skal gå litt mot strømmen, for jeg er usikker på om vi øker kvaliteten ved å kutte antall lag. Det er etter min mening en forenkling av problemsti­llingen, sier Sandviken-trener, Alexander Straus.

Kjemper i andre enden

Treneren bruker et eksempel for å illustrere sitt synspunkt.

–Hva skjer med en 15åring i Bodø, som står uten Toppserie-tilbud, og som potensielt er den beste spilleren som 19–20-åring. Hadde jeg vaert faren hennes så hadde jeg ikke sendt henne vekk i den alderen. Slik kan man miste mange, sier Straus, som legger til at han ikke har noen fasit, og at han bare har vaert i Toppserien ett år.

Denne sesongen har Sandviken spilt seg inn blant topplagene, men slik har det ikke alltid vaert.

–Hadde omlegginge­n kommet for noen år siden, så hadde ikke vi vaert i Toppserien. Det er også spillere som har blitt veid og funnet for lett i Arna-Bjørnar, og så kommet til oss. Nå er det jevnere mellom lagene, men hvor hadde de vaert om ikke de ikke fikk muligheten i Sandviken, spør Straus.

–Gir litt opp

Et argument for å ha flere lag er den geografisk­e spredninge­n av klubber.

–Jeg mener vi, forbundet og klubbene, må jobbe med det som er der, at vi bør ha ambisjoner om å ha ti-tolv klubber i Toppserien av høy kvalitet. Kutter vi så gir vi litt opp, og man øker ikke interessen ved å ta vekk landsdeler, sier Straus.

Mot Avaldsnes endte det målløst lørdag ettermidda­g. Først etter 70 minutter kom de store sjansene, hvor Sandviken hadde et skudd i tverrligge­ren, mens Avaldsnes satte ballen over på naermest blankt mål.

–Det var en kamp hvor jeg følte vi ikke kom opp på det nivået vi har inne. Vi begynte dårlig i andre omgang, men snudde det og skapte mange store sjanser. Vi må jobbe ned effektivit­eten. Vi har alt å spille for, sier Straus, som nå ligger to poeng bak ArnaBjørna­r og bronseplas­sen med to kamper igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway