Bergens Tidende

Disse to har supertalle­ne som nesten ingen i Brann matcher

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Taijo Teniste og Gilli Rólantsson skiller seg ut med ekstra gode resultater i årets seiersvant­e Brann-lag.

Taijo Teniste og Gilli Rólantsson er ikke Branns største profiler, men de kan vise til noe trener Lars Arne Nilsen er svaert opptatt av: Å vaere med på laget i kamper Brann vinner.

Gilli Rólantsson har bare stått over to kamper i år. Ingen av dem vant Brann.

Taijo Teniste har spilt alt når han har vaert frisk. Fravaeret hans var i en periode der Branns resultater dabbet.

Tror skaden endret formen

Det har gitt faerøyinge­n og estlendere­n et «personlig poengsnitt» bedre enn alle andre utespiller­e. Keeper Samuel Sahin-Radlinger er den eneste imellom dem.

– Hvis jeg skal se på min sesong, har jeg kanskje ikke vaert i samme form etter skaden jeg fikk. Det har likevel vaert en solid sesong, sier Teniste, som var ute med brudd i ryggen og armen etter sitt stygge uhell mot Start i mai.

– Det har vaert en bra sesong, men de siste kampene har vaert opp og ned. Du kan spørre meg etter de fem siste kampene, sier Rólantsson. Han har bare stått over uavgjortka­mpen mot Lillestrøm sist og stortapet borte mot Molde.

Trener Lars Arne Nilsen kommentere­r statistikk­en slik:

– Jeg vet hvem som vinner kamper. Det er viktig å ha vinnerskal­ler som vinner kamper på laget og gjør det de skal. Og de er vinnerskal­ler.

Verken han eller de to spillerne virker å vaere saerlig opptatt av statistikk­en BT legger frem, som heller ikke på noen måte kan fungere som «fasit» over enkeltspil­leres bidrag og prestasjon­er. Poengliste­n er også jevn – mange spillere ligger rundt to poeng i snitt i år.

Rólantsson snakker om én ting når BT spør om noe burde vaert annerledes med sesongen hans, ideelt sett.

– Jeg har spilt venstrekan­t, venstrebac­k, høyreback og høyrekant. Jeg er en lagspiller og har spilt mange kamper, noe jeg er fornøyd med. Det har vaert ok for meg, men litt opp og ned i det siste.

– Det hadde vaert lettere om du hadde spilt fast i én posisjon?

– Jeg ville løyet om jeg sa «nei», sier anvendelig­e Rólantsson.

Roser hverandre

Det er skrevet mye om Tenistes betydning for Brann, ikke minst om hans relasjon med Gilbert Koomson, spilleren foran ham på høyresiden. De to, som kjente hverandre fra år i Sogndal før Brann-tiden, har en velfungere­nde kobling. Nå slutter Rólantsson seg til hyllestkor­et av Teniste.

– Taijo er en fantastisk spiller. Så solid. En du alltid vet hva du får av – og en lagspiller som meg, sier Rólantsson, som bare får «det samme» i retur fra Teniste.

– Gjorde glimrende handel

BT-kommentato­r Anders Pamer gir spillerne børskarakt­erer etter kampene. I år er det nettopp Teniste som topper listen.

– Teniste har vaert strålende. Defensivt bunnsolid, med veldig få unntak, og offensivt har han gode bidrag spesielt når han spiller sammen med Gilbert Koomson. Med tanke på at han var gratis og hever en fornuftig lønn, synes jeg Brann gjorde en glimrende handel da de hentet ham, sier Pamer.

I dag, søndag, møter Brann Stabaek på bortebane i et forsøk på å knappe innpå Rosenborg i gullkampen. Både Teniste og Rólantsson er nylig tilbake fra A-landslagss­amling, som de to eneste i dagens Brann-stall.

 ?? FOTO: MADS BØYUM ?? SUKSESSER: Taijo Teniste (til v.) og Gilli Rólantsson er utespiller­ne med høyest personlig poengsnitt i Brann, ut fra kampene de har startet i år.
FOTO: MADS BØYUM SUKSESSER: Taijo Teniste (til v.) og Gilli Rólantsson er utespiller­ne med høyest personlig poengsnitt i Brann, ut fra kampene de har startet i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway