Bergens Tidende

Khashoggi-drapet rammer SaudiArabi­as økonomi

- KRISTIAN CORFIXEN kristian.corfixen@pol.dk ADAM HANNESTAD

Avbud, avbud, avbud, avbud, avbud.

Drapet på den systemkrit­iske journalist­en Jamal Khashoggi får toppfolk i politikk og naeringsli­v til å droppe en investerin­gskonferan­se i Saudi-Arabia. Tyskland vil ha et EU-stopp for våpensalg.

Kronprins Mohammed bin Salman har med beklagelse måttet motta mange avbud i det siste. En rekke politikere, naeringsli­vstopper og organisasj­oner har valgt å droppe prestisjep­rosjektet hans: en storstilt investerin­gskonferan­se som begynner tirsdag i Riyadh, og som skulle markere SaudiArabi­as plass i den globale økonomien.

Avbudene skyldes saken om journalist­en Jamal Khashoggi, som ble drept på det saudiarabi­ske konsulatet i Istanbul i Tyrkia 2. oktober. I mer enn to uker benektet saudiske myndighete­r at journalist­en hadde blitt drept, og de ble gang på gang tvunget til å skifte forklaring etter hvert som nye detaljer i saken kom frem.

 ??  ?? KONFERANSE­N: En storstilt investerin­gskonferan­se som begynner i Riyadh i dag, skulle markere Saudi-Arabias plass i den globale økonomien. Innsjekkin­gen startet i går, men de siste dagene deltakere.
KONFERANSE­N: En storstilt investerin­gskonferan­se som begynner i Riyadh i dag, skulle markere Saudi-Arabias plass i den globale økonomien. Innsjekkin­gen startet i går, men de siste dagene deltakere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway