Bergens Tidende

Rosenborg-spillerne sliter med sykdom

- PETTER RASMUS petter.rasmus@adresseavi­sen.no

Rosenborg jobber frenetisk for å begrense tilfellene av omgangssyk­e i spillertro­ppen.

– Vi har stengt Brakka i dag, fordi vi ønsker å ha så lav risiko som mulig med tanke på smitte, for å vaere så klare som mulig til de to kampene resten av uken. Vi ønsker å gjøre det vi kan for å ha så mange spillere som mulig klare til de kampene, sier organisasj­onsleder Trond Alstad til Eurosport.no.

Det innebar at det kun var ansatte, trenere og spillere som fikk adgang til klubbhuset mandag. I utgangspun­ktet var bare klubbens medisinsk ansvarlige Haakon Schwabe, trener Rini Coolen og Stig Inge Bjørnebye tilgjengel­ig for pressen.

Til søndagens kamp mot LSK var Mike Jensen, Anders Konradsen og Alexander Søderlund igjen i Trondheim. I tillegg måtte Birger Meling av i pausen.

– Status nå er at Konradsen, Jensen og Søderlund er igjennom det verste av omgangssyk­en, på trøndersk kalt «farrang». De trenger én dag til for å komme seg. Så var det et par spillere som hadde symptomer søndag. Birger Meling gikk helt tom og ble derfor byttet ut i pausen, sier RBKs medisinske koordinato­r Haakon Schwabe til NTB.

Foruten at også Olaus Skarsem måtte stå over kamp i helgen med samme type symptomer, skal det ikke vaere tegn til nye tilfeller av sykdom i Rosenborg-troppen.

– Det positive her er at sykdomstil­fellene har et kort forløp. Det har gått kun et par dager fra de aktuelle spillerne er blitt syke, til de har kommet på bedringens vei, sier Schwabe.

Organisasj­onsleder Alstad beretter om hektisk aktivitet på Brakka mandag.

– Vi har holdt på med full vask av håndtak, toaletter og andre steder der det er høy smittefare. Garderoben­e er vasket ordentlig ned også. Så håper vi at det gir en god effekt og at vi kan ønske folk velkommen på Brakka igjen i morgen, sier han til Eurosport.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? TIL SCENEN: Ballspark-podkasten med Eduardo «Doddo» Andersen (fra h.), Erik Huseklepp, Anders Pamer og Mads Bøyum snakker om gullduelle­n mellom Brann og Rosenborg – og masse annet – på Lille Ole Bull tirsdag kveld. I tillegg kommer en hemmelig gjest.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN TIL SCENEN: Ballspark-podkasten med Eduardo «Doddo» Andersen (fra h.), Erik Huseklepp, Anders Pamer og Mads Bøyum snakker om gullduelle­n mellom Brann og Rosenborg – og masse annet – på Lille Ole Bull tirsdag kveld. I tillegg kommer en hemmelig gjest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway