Bergens Tidende

BT rettar

-

Det burde etter hvert vaere en kjent sak at det skal settes opp tusenvis av vindmøller for å sikre Europa såkalt «grønn kraft». Kysten vår og svaere fjellområd­er skal ødelegges av opptil 250 meter høye vindturbin­er og minst 300 av dem skal settes opp mellom DNTs turisthytt­er i Stølsheime­n f.eks. Dersom en skarve skyskraper på 180 meter, som dessuten ikke lager lyd, vekker slik harme i hovedstade­n, hva burde ikke da denne vanvittige raseringen av vår natur vekke av følelser der borte? Det er bare en forskjell, Oslo og Østlandet skal ikke ha saerlig mange av disse vindmøllep­arkene, slikt er forbeholdt andre steder i landet.

DERSOM DE innvalgte politikern­e tillater vindmøller i Norge, har jeg et godt forslag: Før de settes opp på fjelltoppe­ne her på Vestlandet, kan den første gigant vindmøllen på 250 meter prøveoppst­illes i ett år midt mellom Karl Johan og Stortingsg­aten, slik at man fra Stortinget har fritt utsyn til herlighete­n og daglig blir minnet om dens visuelle skjønnhet og flotte lydbilde. I innlegget med tittelen «Hareide, du har våga å reisa ein viktig debatt» i BT måndag hadde første setning falle ut: «Kjaere Knut Arild Hareide. Eg er ikkje medlem i partiet ditt og eg trudde aldri at eg skulle skriva brev til deg, og langt mindre skriva kjaere.»

 ?? FOTO: NTB-SCANPIX ?? FORSLAG: Innsendere­n ønsker å få satt opp en 250 meter høy vindmølle ved Stortinget, slik at politikern­e selv kan oppleve hvordan det er å ha den tett innpå seg.
FOTO: NTB-SCANPIX FORSLAG: Innsendere­n ønsker å få satt opp en 250 meter høy vindmølle ved Stortinget, slik at politikern­e selv kan oppleve hvordan det er å ha den tett innpå seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway