Bergens Tidende

Elektriker Jo

- PÅL ENGESAETER pal.engesaeter@bt.no foto ALICE BRATSHAUG

– Jeg har det kjekt, jaekla kjekt, på jobben, sier installatø­r Johan EekLarsen. Som en ungfole springer den voksne elektriker­en rundt på byggeplass­en.

Inne i en trang gang i Kong Oscars gate står åttiåringe­n oppe på en høy trøe og skifter lysarmatur. Hadde vi ikke visst bedre ville vi tatt ham for en sprek sekstiårin­g.

– Jeg har det kjekt, på jobben. Vi har hyggelige kunder som vi har hatt i alle år, sier Johan EekLarsen.

Startet eget firma i 1972

Sammen med sønnen driver han firmaet J. Eek-Larsen AS i Marken. Det startet han i 1972. De har vaert en nisjebedri­ft, med spesiell kompetanse på trykkerima­skiner. De hadde også radioverks­ted, og var i sin tid de eneste i byen som reparerte walkietalk­ier.

Selv gikk han i elektriker­laere hos Petterson & Gjellesvik, og var der i tolv år. Da han sluttet var han servicesje­f. Så startet han for seg selv.

– Jeg hadde alltid hatt en drøm om å starte mitt eget firma, helt fra jeg som guttunge reparerte lamper og fikk sikringer til å smelle, forteller Eek-Larsen

Å jobbe har Eek-Larsen alltid gjort. Han begynte å gå med Bergens Tidende som 8-åring, seinere var han løpergutt i et gartneri. Etter skoletid var han løpis og butikkmedh­jelper i Holst bokhandel, og på lørdagene jobbet han på Havnen. I

 ??  ?? ARBEIDSGLE­DE: 16. april i år fylte Johan Eek-Larsen 80 år. Installatø­ren er ful
ARBEIDSGLE­DE: 16. april i år fylte Johan Eek-Larsen 80 år. Installatø­ren er ful

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway