Bergens Tidende

N (80) er i full jobb

-

flerfoldig­e sommere jobbet han på Renholdsve­rket.

– Et langt arbeidsliv har gitt meg stor respekt for alle fag og alle jobber, ingen er overflødig­e. Skulle vi bare hatt dem som tror de er noe, hadde samfunnet gått til helvete.

«Itt godt øge til meg»

Johan Eek-Larsen vokste opp i Jonas Lies vei på Kronstad. Som ung gikk han i Frikirken, og han mener det har vaert en god ballast seinere i livet. Den gang drømte han om å bli misjonaer på Madagaskar.

– Jeg har beholdt min barnetro og ber mitt Fadervår, men er ikke så aktiv kirkegjeng­er lenger. Jeg har vaert heldig i livet, så jeg tror han som styrer har «itt godt øge til meg».

Selv fikk han ett godt øye til 18 år gamle Turid på en dans på Eldorado pensjonat i 1958.

 ??  ?? beidsglede og lyst. Her fikser han en porttelefo­n i Kong Oscars gate.
beidsglede og lyst. Her fikser han en porttelefo­n i Kong Oscars gate.
 ??  ?? SYKLER MELLOM JOBBENE: På sykkelen, med verktøyet i ryggsekken og kunnskapen i hodet og armene, farter 80 år gamle Johan Eek-Larsen mellom jobbene i Bergen sentrum. Skal han ut av sentrumskj­ernen kjører han datterens tunge motorsykke­l.
SYKLER MELLOM JOBBENE: På sykkelen, med verktøyet i ryggsekken og kunnskapen i hodet og armene, farter 80 år gamle Johan Eek-Larsen mellom jobbene i Bergen sentrum. Skal han ut av sentrumskj­ernen kjører han datterens tunge motorsykke­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway