Bergens Tidende

«Downs-paragrafen»

-

diskusjon. Derfor håper jeg at diskusjone­n vil dreie seg om det som dette faktisk handler om, fremfor at det fremstille­s som et angrep på kvinners rett til selvbestem­t abort, sier han.

– Ingen konsekvens­er

Helseminis­teren tror ikke det vil få noen praktiske konsekvens­er for kvinnene, dersom det gjøres endringer i loven. Han mener problemet hovedsakel­ig er at loven er formulert på en måte i dag som oppleves som diskrimine­rende.

– Hvis det skal gjøres endringer i loven, er det viktig at vi i større grad må vektlegge kvinnenes egen vurdering – også etter grensen for selvbestem­t abort, sier han.

– Vil det medføre mer usikkerhet for dem, i forhold til sannsynlig­heten for å få lov til å ta abort?

– Jeg mener at det ikke vil føre til det. Det er viktig for

 ??  ?? Hvert år blir om lag 15.000 fostre fjernet med abort.200 av abortene er begrunnet med sykdom og misdannels­er.I slike tilfeller tas gjerne abortloven­s paragraf 2C, den såkalte «Downs-paragrafen», i bruk.Den åpner for at kvinner selv kan bestemme å fjerne fosteret, selv etter at det har gått 12 uker – som er grensen som normalt settes for et slikt valg.VILLE REAGERT: – Jeg er selv homofil. Hvis noen hadde funnet homo-genet o
Hvert år blir om lag 15.000 fostre fjernet med abort.200 av abortene er begrunnet med sykdom og misdannels­er.I slike tilfeller tas gjerne abortloven­s paragraf 2C, den såkalte «Downs-paragrafen», i bruk.Den åpner for at kvinner selv kan bestemme å fjerne fosteret, selv etter at det har gått 12 uker – som er grensen som normalt settes for et slikt valg.VILLE REAGERT: – Jeg er selv homofil. Hvis noen hadde funnet homo-genet o
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway