Bergens Tidende

Åpner for å hvile spillere mot Salzburg

- PETTER RASMUS petter.rasmus@adresseavi­sen.no

RBK-trener Rini Coolen tvinges til å legge vekk klisjeen om «en kamp av gangen». Foran kampen mot Salzburg på torsdag, har treneren allerede blikket stivt festet mot seriefinal­en på Brann Stadion.

– Dersom alle er klare til torsdag, som vi forventer, bør ikke dette sykdomsutb­ruddet spille noen rolle for oppladning­en til kampen mot Salzburg. Noen av spillerne blir igjen hjemme, men det er ikke på grunn av sykdom, sier Rini Coolen.

Etter poengtapet mot Lillestrøm, er nederlende­ren opptatt av ikke å grave seg ned over manglende seiere den siste knappe måneden.

Coolen er sikker på at det kommer til å snu.

– Vi kommer til å slå tilbake. Det er jeg sikker på, sier han.

Må løfte stemningen

Coolen er aerlig på at den viktigste jobben inn mot torsdagens kamp i Østerrike er å bygge opp stemningen og humøret hos spillerne.

– Når vi ikke vinner fotballkam­per, er stemningen blant spillerne preget av skuffelse. Det er naturlig. Men det hadde vi et godt møte om mandag morgen, og vi har samme oppfatning av hva vi må jobbe med. Det blir ikke mye tid til den taktiske tilnaermin­gen til kampen mot Salzburg, men det bør vi uansett ha kontroll på nå. Vi vet hvordan vi ønsker å spille. Det blir mer jobbing med det mentale. Vi må endre fokus raskt, og se fremover. Og det gjør vi. På samme tid i neste uke feirer vi forhåpentl­igvis at vi er et langt steg naermere seriegull, sier han.

– Årets viktigste

Coolen er helt klar på at søndagens kamp mot Brann er den viktigste denne uken. Så avgjørende kan oppgjøret på Brann Stadion komme til å bli for hvor seriegulle­t havner, at han er beredt til å la spillere hvile mot Salzburg.

– Normalt sett er alltid den første kampen den viktigste. Men vi må tenke to kamper på en og samme tid denne uken. Alle skjønner det. Årets viktigste kamp spilles mot Brann på søndag, og den må vaere hovedfokus. Mange av spillerne i troppen vår er nettopp kommet tilbake etter muskelskad­er, og jeg kan ikke bruke dem i alle kampene. Jeg har en plan for det. Derfor kan det skje at vi må hvile noen mot Salzburg for at de skal vaere 100 prosent klare til kampen mot Brann. Må jeg prioritere, er Brann-kampen den viktigste.

– Er du ikke redd for at disse signalene kan føre til at dere ikke er skikkelig påskrudde mot Salzburg, og at dere risikerer å få virkelig bank av østerriker­ne?

– Vi snakker ikke om dette med spillerne. I lagpratene snakker vi kun om den første kampen, ikke om Brann. Resultatet mot Salzburg vil selvsagt påvirke følelsen vår. Vi må sørge for å få med oss en god følelse hjem fra Østerrike, for den gode følelsen ønsker vi å ha med oss inn i kampen mot Brann.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? OPTIMISTIS­K: Rini Coolen er overbevist om at RBK vil slå tilbake. – På samme tid i neste uke feirer vi forhåpentl­ig at vi er et langt steg naermere seriegull, sier han.
FOTO: SCANPIX OPTIMISTIS­K: Rini Coolen er overbevist om at RBK vil slå tilbake. – På samme tid i neste uke feirer vi forhåpentl­ig at vi er et langt steg naermere seriegull, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway