Bergens Tidende

Det avgjørende valget

-

Samme hvordan man snur og vender på det, keeperen er et fotballags viktigste spiller. Det er kun denne spilleren som ene og alene kan sørge for at laget ikke taper. På samme måte kan et lag gjøre en glimrende kamp, skape mange sjanser og score mange mål. Men hvis keeperen svikter, kan laget likevel tape. Keepervalg­et er fundamenta­lt – i Brann kanskje enda mer enn i mange andre norske lag. For i Brann er det meningen at keeperen skal vaere lagets første angrepsspi­ller. Samuel-Sahin-Radlinger var med sin sikre ballbehand­ling vaert delaktig i Branns angrepsspi­ll i den perioden i vår hvor Brann virkelig rocket. Men tyskeren har sine svakheter. Nå har han vaert gjennom en kneoperasj­on. Markus Olsen Pettersen har levert greit, men også stått for pulsforhøy­ende sjokkmanøv­ere. Hvem han skal velge? Samuel Sahin-Radlinger 52 % Markus Olsen Pettersen 48 %

Fredrik Haugen er ute med karantene. Det finnes flere alternativ­er, Lars Arne Nilsen har benyttet både Henrik Kjelsrud Johansen, Amer Ordagic og Deyver Vega i denne posisjonen før. Men det eneste logiske valget er Peter Orry Larsen. Da blir det spennende hvem som får ankerrolle­n. Larsen og Barmen er ganske like som spillertyp­er – Nilsen kan komme til å trekke Ruben Yttergård Jenssen frem som Haugens erstatter og legge Barmen som anker på midten. Da ivaretar han et oppspillsp­unkt i form av hodesterke Larsen, samtidig som Jenssen kan komme lenger frem i banen og slå sine smarte pasninger. Men valget rundt hvem som skal inn i førsteelle­veren – det er åpenbart.

Peter Orry Larsen diverse artister

100 %

0%

Denne er ikke enkel. Henrik Kjelsrud Johansen startet og scoret sist. Da ble Steffen Lie Skålevik etterlatt i Bergen, mens Daouda Bamba kom inn og avgjorde på slutten. Bamba jobber greit, har størst fart av de tre og har scoret to mål siden han kom til Brann. Men ivorianere­n har ikke akkurat strålt som gull, heller. Steffen Lie Skålevik er valget dersom Nilsen skal trøtte og slite ut RBK-stopperne i sidelengs retning. Arbeidsinn­satsen og avsluttere­genskapene er formidable, men så mye annet har ikke Skålevik å fremheve. Johansen er sterkest av de tre, men har verken demonstrer­t målteft eller stor ballfølels­e. Derimot er også han en spiss som løper om lag en mil i løpet av en kamp.

Daouda Bamba

Steffen Lie Skålevik

Henrik Kjelsrud Johansen

Nilsen kan komme til å trekke Ruben Yttergård Jenssen frem som Haugens erstatter og legge Barmen som anker på midten.

60 %

35 %

5 %

 ?? FOTO: BILDBYRÅN ?? ERSTATTERE­N:
FOTO: BILDBYRÅN ERSTATTERE­N:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway