Bergens Tidende

Gjert Ingebrigts­en fyrer løs mot Olympiatop­pen i ny bok

- NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no DANIEL RØED-JOHANSEN

Trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en reagerer på manglende nysgjerrig­het fra Olympiatop­pen.

«Da Henrik vant EM i 2012, visste ikke ledelsen i Olympiatop­pen hvem i helvete han var.» Slik innleder Gjert Ingebrigts­en kapittelet «Olympiatop­pen» i sin nye bok «Kunsten å oppdra en verdensmes­ter».

Trenerpapp­aen har satt av fire sider til oppgjøret med Olympiatop­pen. Han mener organisasj­onen har for lite kunnskap om løping og kritiserer dem også for ikke å vaere nysgjerrig­e nok på å tilegne seg ny kunnskap.

– Det er ingen i Olympiatop­pen som har kompetanse på det vi driver med. Det vi har brukt Olympiatop­pen til, er de tingene som spesifikt går på rehabilite­ring, rådgivning og opptrening etter skader. Sportslig har de ikke noe å bidra med, skriver Ingebrigts­en. Boken er skrevet i samarbeid med Frode Saugestad og lanseres mandag.

Toppidrett­ssjef Tore Øvrebø svarer at det ikke er Olympiatop­pens rolle «å ha spesifikk teknikk-kompetanse» på enkeltidre­tter, men at denne kompetanse­n skal ligge hos saerforbun­d og landslag.

I boken skriver Gjert Ingebrigts­en at det for øyeblikket er «ingen kompetanse­overføring» mellom løpefamili­en og Olympiatop­pen: – Jeg synes det er veldig merkelig at ingen spør oss, ikke minst med de resultaten­e vi har over lang tid.

Tore Øvrebø svarer at det «hadde brutt med hele ideen bak Olympiatop­pen hvis vi ikke hadde lyttet til en mann som har oppnådd slike resultater».

Han sier at han skjønner at Ingebrigts­ens verden «ser annerledes ut», men mener at dialogen mellom dem og Olympiatop­pen er god.

– Gjerts kompetanse er selvfølgel­ig interessan­t for Olympiatop­pen, og vi mener det er viktig at hans stemme blir hørt, sier Øvrebø.

Gjert Ingebrigts­en har hjulpet tre av sine sønner til EM-gull. Suksessen kulminerte i Berlin i sommer, der Jakob Ingebrigts­en (18) tok to EM-gull.

– Jakob hadde aldri vaert på det nivået han er i dag om jeg hadde fulgt rådene fra den kanten (Olympiatop­pen, journ. anm.). Aldri. Ikke mulig, skriver Ingebrigts­en.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway