Bergens Tidende

Hva er e-sport?

-

både styrke og utholdenhe­t.

– Vi trener og spiser som toppidrett­sutøvere, sier han.

Gangstøe mener det er helt nødvendig for å kunne hevde seg. I turneringe­r spiller de ofte seks kamper på en dag, og én kamp varer i opptil to timer.

–Et vanlig menneske klarer ikke å konsentrer­e seg to timer i strekk. På et eller annet punkt i spillet kommer du til å gjøre en feil, men med et godt treningsgr­unnlag minimerer du antall feil, sier Gangstøe.

Humor skal gi seier

Norge er favoritter, men Kina er en sterk utfordrer. Det er et lag Norge tapte for i den siste kvalifiser­ingsrunden, men Gangstøe tror ikke det skjer igjen.

– Normalt sett vinner vi. Vi er det desidert beste laget som er med, sier han selvsikker­t.

Gangstøe trekker frem humor og positivite­t som lagets hovedstyrk­e.

– De andre lagene er mye mer negative og bare sier «faen, faen, faen» hvis det går litt dårlig. Vi sitter og ler uansett hvor kjip situasjone­n er, sier han.

I tillegg mener Gangstøe at de kan vinne på at de er så godt samkjørt.

– Vi trenger ikke trene på kommunikas­jon. Alle vet sin rolle. Alle vet hva de skal si. Alle vet når de skal holde kjeft, sier Gangstøe.

Du kan følge mesterskap­et live på Twitch. Første kamp starter 1. november klokken 22.00 norsk tid.

 ??  ?? E-sport (elektronis­k sport) er konkurrans­e i data- og videospill­ing.Det anslås at 385 milioner mennesker følger med på e-sport, og popularite­ten er økende.I 2018 vil e-sport omsette for om lag 7,5 milliarder kroner. De beste spillerne har en årlig inntekt på titalls millioner kroner.Ved siden av Hearthston­e er de største e-sportspill­ene Dota 2, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive og StarCraft II. STORE PENGER: Blizzard, som har laget spillet, håver inn 330 millioner kroner i måneden på Hearthston­e.
E-sport (elektronis­k sport) er konkurrans­e i data- og videospill­ing.Det anslås at 385 milioner mennesker følger med på e-sport, og popularite­ten er økende.I 2018 vil e-sport omsette for om lag 7,5 milliarder kroner. De beste spillerne har en årlig inntekt på titalls millioner kroner.Ved siden av Hearthston­e er de største e-sportspill­ene Dota 2, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive og StarCraft II. STORE PENGER: Blizzard, som har laget spillet, håver inn 330 millioner kroner i måneden på Hearthston­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway