Bergens Tidende

– Vilde Marie var en livsglad jente som var utålmodig på livet

-

Bergensstu­denten ble bisatt til en naer fullsatt kirke torsdag. Familie, venner, naboer, studenter og ansatte ved UiB møtte opp for å ta avskjed med den unge kvinnen.

– Familien beskriver henne som en livsglad jente som var utålmodig på livet, sa sokneprest Tor Martin Koppang til BT i forkant av bisettelse­n.

I den hvite betongkirk­en på Eidsvåg, var naer 400 personer møtt opp da begravelse­n startet klokken 12.

Besøkte naturreser­vat

Den unge kvinnen døde som følge av en bilulykke utenfor Cape Town 30. september. Hun var i Sør-Afrika som utveksling­sstudent ved The Cape Town Academy of Maths, Science and Technology.

Den siste helgen i september var hun på tur sammen med to andre UiB-studenter utenfor Cape Town for å besøke et naturreser­vat. På vei hjem havnet de tre studentene i en bilulykke, der 25-åringen mistet livet.

Den ungen kvinnen studerte til vanlig ved matematisk-naturviten­skapelig fakultet i Bergen.

– Hun visste hva hun ville. Hun ønsket å bli lektor, fortalte sokneprest Koppang.

– Opptatt av livet

En samlet kirke sang «Vår beste dag», skrevet av Erik Bye. Sangen beskriver hvilken innstillin­g 25-åringen hadde til livet, sier sokneprest­en.

– Vilde Marie sa hennes beste tid i livet var i SørAfrika. Hun var opptatt av å leve livet her og nå.

Den unge kvinnen skulle vaere i Afrika i til sammen ti uker. Da ulykken skjedde, var hun halvveis i oppholdet sitt.

Minnestund i Cape Town

Akademiet 25-åringen var på utveksling ved, er kjent for å utdanne talentfull­e studenter fra fattige familier. Hvert år tar de imot tre til fire utveksling­sstudenter fra Norge som underviser og studerer i Cape Town.

Tidligere i oktober samlet alle de 600 studentene ved akademiet seg for å minnes den unge kvinnen.

– På vegne av akademiet vil jeg kondolere til familie, venner og medstudent­er. Vi ønsker å støtte dem så godt vi kan, sa rektor ved akademiet, Angelina Naidu.

I begravelse­n har 25-åringens familie ønsket en gave til Cape Academy, i stedet for blomster.

 ??  ?? BEGRAVELSE: Naer 400 personer møtte opp i Eidsvåg kirke for å ta avskjed med 25 år gamle Vilde Marie Abelsen Aanderaa.ADALHEIDUR AUDARDOTTI­R OLDEIDERUN­E SAEVIG
BEGRAVELSE: Naer 400 personer møtte opp i Eidsvåg kirke for å ta avskjed med 25 år gamle Vilde Marie Abelsen Aanderaa.ADALHEIDUR AUDARDOTTI­R OLDEIDERUN­E SAEVIG
 ??  ?? LIVSGLAD: Den 25 år gamle bergensstu­denten Vilde Marie Abelsen Aanderaa beskrives av familien som en livsglad jente som visste hva hun ville.
LIVSGLAD: Den 25 år gamle bergensstu­denten Vilde Marie Abelsen Aanderaa beskrives av familien som en livsglad jente som visste hva hun ville.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway