Bergens Tidende

Rosenborg sjanseløs i Salzburg

-

Europaliga­en gir Rosenborg gode millioninn­tekter, men sportslig ble trønderne igjen ydmyket. Salzburg lekte seg til 3-0-seier i egen storstue.

Munas Dabbur stanget Salzburg opp i 1–0 etter 34 minutter. Måltyven kunne uten problemer sette pannen på et perfekt innlegg fra Stefan Lainer. Scoringen kom etter at Rosenborg ble brutt i et forsøk på å spille seg ut.

RBK hadde lite å komme med offensivt. Det var derfor bare et spørsmål om tid før også 2-0-målet ville komme, og åtte minutter etter pause satte 19 år gamle Hannes Wolf ballen mellom beina på Hansen. I forkant gjorde unggutten flere finter på Besim Serbecic.

Fem minutter senere ble kvelden enda tyngre for bortelaget. På klønete vis satte Even Hovland inn en dytt i ryggen på en feilvendt Amadou Haidara, som falt over ende og skaffet Salzburg straffe. Fra krittmerke­t ble Dabbur tomålsscor­er.

En oversikt fra UEFA viser at Rosenborg håvet inn nesten 60 millioner kroner i premiepeng­er for fjorårets europaliga­deltakelse. Den gang slo trønderne ut selveste Ajax i kvalifiser­ingen, men i høst har de ikke vaert i naerheten av å holde nivået i gruppespil­let på nest øverste nivå i Europa.

NTB

?? FOTO: LISI NIESNER, REUTERS ?? LURTE HANSEN: Hannes Wolfsatte ballen mellom beina på RBK-keeper André Hansen og imål til 2–0.