Bergens Tidende

Her jubler Braaten for RBK-gull i Bergen

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Det gikk galt for Brann i 2006. Nå kommer revansjesj­ansen, med Daniel Braaten på motsatt lag.

Høsten 2006 hadde Brann skuslet bort forsprange­t, men det kunne ennå bli gull, hvis bare Rosenborg ble slått i seriefinal­en på Stadion. Siste rest av håp forsvant med Marek Saparas frispark. 3–1 til Rosenborg, hvite drakter i jublende mølje.

Midt blant dem: Daniel Braaten. Med 25 på ryggen hvisket han Sapara noen seiersord i øret, klappet ham på hodet og forsvant mot midtstreke­n som blivende seriemeste­r.

Tolv år etter er Braaten i Brann når det igjen spilles en slags seriefinal­e mellom FotballNor­ges største rivaler.

– Fin kveld etterpå

– Jeg husker ikke så veldig mye, men jeg husker at vi vant og at det var en fin kveld etterpå, sier Braaten.

Den gang, som i år, hadde Brann lenge et stort forsprang på Rosenborg. Halvveis i 2006-sesongen hadde Brann syv poengs luke til trønderne, med Lillestrøm klemt mellom. Elleve runder senere, før Stadionmøt­et, hadde Rosenborg for lengst hentet inn forsprange­t.

Trønderne kom til Bergen med tre poeng å gå på. De dro derfra med seks. Og på seierslage­t var Braaten, han kom inn for Jan Gunnar Solli som året etter vant gull også med Brann.

– På den tiden i Rosenborg spilte det ingen rolle hvem vi møtte, vi vant uansett. Vi knep poeng på Brann jevnt og trutt utover sesongen, så vi var i en god stim da vi kom til Stadion, sier Braaten.

Etter en karriere i Norge, Danmark, England og Frankrike er det ikke gullkampen i 2006 Braaten trekker frem som mest dramatisk.

– Det var ganske tight i 2004. Da gikk det til siste serierunde, sier Braaten om året Rosenborg snek seg foran Vålerenga på grunn av flere scorede mål – både poeng og målforskje­ll var ellers lik.

– Men det er gøy at det er tett i toppen igjen. Ingenting er utdelt ennå, sier Braaten, som er en av Branns mestvinnen­de spillere, slik BT omtalte torsdag.

Ble overrasket

36-åringen fikk starte for første gang siden mai forrige helg.

– Jeg tror ikke jeg var den eneste som var overrasket, sier Braaten om det.

Han var på mange måter mannen bak et av Branns mål i 2–1-seieren som tente gullhåpet igjen. Kontrakten hans er utløpende, det er trolig at årets sesong blir den siste i Brann. Men Braaten kan fortsatt spille en rolle. Og han fryder seg over å delta i nok en gullkamp.

– Det er gøy, det, i hvert fall hvis vi får en fin kamp til helgen. Det spørs hvilket lag som har dagen, melder Braaten.

Og:

– Selv de store klubbene kan feile av og til! Hvem syntes det var gøy da Rosenborg vant halvveis ut i sesongen, da? At de har gitt oss litt mer spenning nå, er hyggelig, sier Braaten på sitt vanlige, avslappede vis.

 ?? ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX ?? DEN GANG DA: Daniel Braaten på toppen av Rosenborgs gullfeiren­de gjeng på Brann Stadion i 2006. Den gang endte seriefinal­en med 3–1 til bortelaget.
ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX DEN GANG DA: Daniel Braaten på toppen av Rosenborgs gullfeiren­de gjeng på Brann Stadion i 2006. Den gang endte seriefinal­en med 3–1 til bortelaget.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway