Bergens Tidende

Brann-treneren fryktet et helt annet utgangspun­kt

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto EIRIK BREKKE

– Vi var redd det skulle glippe.

Det er dagen før dagen, solen skinner og Brann har nettopp gjennomfør­t den siste treningen før storkampen mot Rosenborg. Oppvarming på Nymark ble etterfulgt av en pasningsøk­t på liten bane inne på Stadion.

– Vi er rolige og stemningen er god. Jeg ser ikke noe stress blant spillerne, men man vet aldri. Vi får se i morgen hvor tøffe vi er, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

– Vanvittig ramme

En strålende vårsesong er blitt etterfulgt av en mer variabel høstsesong. To tap mot Molde i sommer ble de to første, siden er det blitt to til.

– Vi var redd det skulle glippe. De kunne fort ha feiret seriegulle­t her. Hadde vi tapt, og Rosenborg vunnet, forrige runde, så kunne de tatt seriegull om de slo oss her. Den var veldig naere, sier Nilsen.

Forskjelle­n på lagene er én uavgjortka­mp, som gjør at trønderne leder med to poeng. Dermed får Nilsen og Brann storkampen de har håpet på i hele høst.

– Det blir en vanvittig ramme. Hele byen og supportern­e har håpet at vi skulle få denne kampen her. Nå får vi den kampen vi føler vi har fortjent. Vi har hatt en eventyrlig bra sesong, og nå får vi storkampen mot Norges beste lag. Det må vi bare nyte, sier Nilsen.

– Han spiller ikke

Foruten Fredrik Haugen, som har karantene, har Nilsen de fleste spillerne tilgjengel­ig. Branns førstekeep­er, Samuel Sahin-Radlinger, deltok ikke på lørdagens trening.

– Han spiller ikke, sier Nilsen.

Dermed fortsetter Markus Olsen Pettersen mellom stengene for Brann.

Utfordrerp­osisjon

Nilsen sier oppladning­suken har vaert som vanlig inn mot en vanlig kamp.

– Men det er mer som skjer utenfor. Vi må sitte igjen med at vi gjorde et aerlig forsøk, at vi ikke feiget ut. Vi må tørre å spille, og så må vi vaere ekstremt gode på det grunnlegge­nde. Vi må ta duellene og vi må løpe, sier Nilsen.

Brann-treneren er klar på hvem som størst press på seg.

– Det er de som har alt presset på seg. De kommer med absolutt alle, mens det er vi som mangler spillere. Vi er i utfordrerp­osisjon, og det er fantastisk, sier Nilsen.

– Klart vi kan ta dem

Uten den ene langsiden vil det vaere i overkant 12.000 supportere på Brann Stadion søndag kveld.

–Supportern­e betyr mye. Kampene med den 12. mann i ryggen har vaert uvurderlig. Vi blir skubbet frem, og derfor er det så stor forskjell på hjemme- og bortekampe­r. Vi har tatt dem borte i år, så det er klart vi kan ta dem hjemme, sier Nilsen, som gleder seg til avspark.

– Jeg synes det er fantastisk gøy, men vi har lyst til å vinne. Det handler ikke bare om å komme i posisjon, vi må ta muligheten, også, avslutter Nilsen.

 ??  ?? KLAR: Vi har tatt dem borte i år, så det er klart vi kan ta dem hjemme, sier Lars Arne Nilsen, som gleder seg til avspark.
KLAR: Vi har tatt dem borte i år, så det er klart vi kan ta dem hjemme, sier Lars Arne Nilsen, som gleder seg til avspark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway