Bergens Tidende

Sandviken misbrukte sjansene

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

1. desember spilles årets cupfinale mellom Sandviken og LSK Kvinner. Lørdag var det førpremier­e på et fullsatt Stemmemyre­n.

LSK Kvinner har kun tapt én kamp i Toppserien denne sesongen og vant gullet fem runder før slutt. Lørdag fikk Sandviken sjanse på sjanse til å påføre seriemeste­rne deres andre tap, men klarte aldri sette ballen i nettet.

– Vi kjører det klart beste laget i Norge i store deler av kampen. Jeg teller én og en halv sjanse til LSK. Vi hadde dem på gaffelen og på vei inn i munnen, men vi må vaere mer effektive, sier Sandviken-trener Alexander Straus etter kampen.

– Blir en annen kamp

1. desember møtes lagene til cupfinale på Ullevaal. Sandvikenk­aptein Stine Hovland mener lørdagens prestasjon viser at de kapable til slå suverene LSK.

– Prestasjon­en i dag viser at hvis vi spiller på hundre prosent så kan vi fort stå med medalje i hånden. Vi ser at alt er mulig.

Straus mener det blir vanskelig å sammenlikn­e lørdagens kamp med cupfinalen.

– Jeg tror det blir en helt annen kamp. Vi tapte 6–0 borte mot LSK i andre serierunde. Når vi kjører dem sånn som vi gjorde i dag, gir det oss en trygghet på at vi kan gjøre noe i den cupfinalen. Men alle kamper lever sitt eget liv, sier Sandvikent­reneren.

Fortsatt med i bronsekamp­en

Det var Sandviken som kom best i gang mot et LSK som hvilte både toppscorer Guro Reiten (ikke i troppen) og Anja Sønstevold (på benken) fra start. Da bergensern­e ikke klarte å vaere effektive spilte LSK seg inn i kampen utover i omgangen, men det sto likevel 0–0 til pause.

Både Ajara Njoya og Kennya Cordner fortsatte å skape problemer for LSK-forsvaret i andre omgang, med stor løpskraft og mange initiativ i bakrom. Men til tross for en rekke målsjanser klarte aldri Sandviken å få den viktige scoringen. Dermed endte det med poengdelin­g på Stemmemyre­n.

Uavgjort endte det også mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar, noe som betyr at Sandviken fortsatt er med i kampen om bronsen én runde før slutt. To poeng har Arna-Bjørnar på annenplass ned til Sandviken og Kolbotn.

?? FOTO: TRULS FENRE ?? JEVN START: Det var en jevn førsteomga­ng i solskinnet på Stemmemyre­n, men i andre omgang tok Sandviken fullstendi­g over og burde sikret seieren.
FOTO: TRULS FENRE JEVN START: Det var en jevn førsteomga­ng i solskinnet på Stemmemyre­n, men i andre omgang tok Sandviken fullstendi­g over og burde sikret seieren.