Bergens Tidende

Politiet: Ikke tilfeldig at han ble kidnappet

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no foto BÅRD BØE

De fire mennene som er siktet for kidnapping av en mann (39) i Hans Tanks gate ble lørdag varetektsf­engslet i fire uker.

«Bevisene så langt tyder på at det har vaert en relasjon mellom fornaermed­e og de siktede, og at det således ikke har vaert et tilfeldig offer», skriver Vest politidist­rikt i en pressemeld­ing lørdag.

Etterforsk­er motiv

Fire menn ble fredag pågrepet. De er siktet for ha kidnappet 39-åringen fra Hans Tanks gate og kjørt ham til Nipedalen.

– Jeg kan ikke si noe om hvorfor han ble utsatt for dette. Motiv er en del av etterforsk­ningen. Det har vaert en relasjon mellom dem, og vi mener altså at det ikke var tilfeldig at han ble rammet, sier Kristine Knutsen-Berge.

Flere beboere i Hans Tanks gate ble vitne til kidnapping­en. De er vant med lyd og støy fra gaten, men synes saken er svaert alvorlig.

– Ekkelt, uttalte en beboer til BT fredag kveld.

Flere kjent av politiet

Flere av de siktede er kjent for politiet, noen av dem dømt.

Mann (21): Fra Algerie. Dømt to ganger i Bergen tingrett for narkotikaf­orbrytelse­r og heleri. I juli 2015 ble han tatt på jernbanest­asjonen i Bergen med 138.000 kroner. Retten mente pengene stammet fra narkotikao­msetning. Kom barbeint i retten. En politimann bar skoene.

Mann (22): Nordafrika­ner. Fikk avslag på asyl i Norge i 2015. Har operert med ulike navn og hevdet han kom fra både Jemen og Algerie. Dømt for brudd på utlendings­loven. Har vaert tiltalt for narkotikaf­orbrytelse og fem innbrudd i boliger i Bergen i 2013 og 2014.

Mann (24): Av utenlandsk opprinnels­e.

Mann (25): Av utenlandsk opprinnels­e. Bosatt i Bergen i mange år. Skal ha leid varebilen som skal ha blitt brukt under kidnapping­en. Bøtelagt tidligere.

– En alvorlig hendelse

Politiet opplyser at det ble brukt vold mot 39-åringen og at han ble tatt inn i en bil og holdt mot sin vilje.

«Dette er en alvorlig hendelse, og det ble derfor satt inn mye personell til å jobbe med saken i går», skriver politiet i pressemeld­ingen.

Linn Kaland, Kathrine Liland, Einar Råen og Erik Ulvesaeter forsvarer de fire. De ønsker ikke å kommentere saken.

Erik Ulvesaeter reagerte imidlertid på at politiet ba om lukkede dører, slik at pressen måtte forlate lokalet. Han viste til at hovedregel­en er åpne fengslings­møter, og at saken hadde vaert bredt omtalt i mediene.

Politiet opplyser at de har sikret mye bevis i saken, men ba altså om lukkede dører.

– Av hensyn til etterforsk­ningen vil det vaere uheldig om vitner blir kjent med opplysning­er om saken før vi får snakket med dem, sier politiadvo­kat Kristine Knutsen-Berge.

 ??  ?? STORAKSJON: Politiet aksjonerte stort etter at en mann ble kidnappet natt til fredag.
STORAKSJON: Politiet aksjonerte stort etter at en mann ble kidnappet natt til fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway