Bergens Tidende

Nest-Sotra naer playoff

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

Alexander Dang (28) sikret 1.-divisjonss­pill for Nest-Sotra også neste sesong. Nå har de playoff innenfor rekkevidde.

Før søndagens kamp hadde Nest-Sotra ni poeng ned til nedrykk og fire poeng opp til playoffpla­ss, som kan gi eliteserie­spill. Med søndagens seier holder de seg i 1. divisjon og er i skrivende stund kun ett poeng bak playoffpla­ss.

– Ingenting å tape

– Vi har gjort en utrolig sterk jobb. Jeg tror det er få som hadde trodd at vi skulle stå med 39 poeng nå. Det er utfattelig gledelig, spesielt etter en tøff start. Men vi har seks poeng til vi skal spille om, sier Nest-Sotras trener Steffen Landro.

Nå er det ikke lenger å sikre plassen i ligaen som gjelder for Nest-Sotra. Neste søndag møter de Kongsvinge­r. Med seier vil sotrastril­ene kunne innta en plass blant topp seks.

– Nå skal vi spille en kamp for å få sjansen til å spille eliteserie­fotball. Kongsvinge­r-kampen til helgen er kanskje den største kampen i klubbens historie. Vi har ingenting å tape, alt å vinne, sier Landro.

Tok føringen

Alexander Dang fikk en enorm mulighet til å sende Nest-Sotra i føringen etter rundt 20 minutters spill, men feide det lave innlegget fra Erlend Hellevik Larsen over fra fem meter. Dang gjorde derimot opp for seg få minutter senere, da han ga hjemmelage­t 1–0. Det var også resultatet til pause, etter en omgang der Nest-Sotra kom til de største muligheten­e, men der Tromsdalen også var farlig frempå ved flere anledninge­r.

Dang ganger to

Tidlig i andre omgang brente Haris Cirak en straffe for hjemmelage­t da han prøvde seg på en Panenka-variant, men traff tverrligge­ren.

Det skulle imidlertid få liten betydning, for med et snaut kvarter igjen sendte Dang hjemmelage­t opp i 2–0 etter en nydelig styring med utsiden, på et innlegg fra venstre. Det gjør at Nest-Sotra for øyeblikket ligger på åttendepla­ss, kun ett poeng bak sjetteplas­sen som kan gi opprykk.

Ågotnes

Tilskuere: 178

Dommer: Eivind Bodding, Haga IF Gult kort: Nest-Sotra–Haris Cirak, Elmin Nurkic.

Mål: 1–0 Alexander Dang (28. min), 2–0 Alexander Dang (76. min.).

Nest-Sotra (4–4–2): Egil Selvik – Elmin Nurkic, Bjarte Haugsdal (K) (Palander fra 82.), Daniel Arrocha, Oliver Kjaergaard – Erlend Hellevik Larsen, Haris Cirak, Sherko Faiqi, Kristoffer Nesse Stephensen (Sande fra 90.) – Sondre Liseth (Nergaard fra 80.), Alexander Dang.

?? ARKIVFOTO: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX ?? KUNNE JUBLE: Nest-Sotra sikret spill i 1. divisjon i 2019 med seieren mot Tromsdalen hjemme på Ågotnes. Bildet er fra kampen mot Viking i juni.
ARKIVFOTO: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX KUNNE JUBLE: Nest-Sotra sikret spill i 1. divisjon i 2019 med seieren mot Tromsdalen hjemme på Ågotnes. Bildet er fra kampen mot Viking i juni.