Bergens Tidende

Overtidssc­oring gir pusterom

-

Jonas Hestetuns scoring på overtid ga Åsane tre viktige poeng i bunnstride­n.

Med søndagens seier ligger Åsane seks poeng over Florø, som innehar plassen som gir direkte nedrykk. I en kamp der begge lagene hadde mulighet til å avgjøre utfallet, var det til slutt Jonas Hestetuns scoring på overtid som gjorde at Åsane tar med seg alle tre poengene hjem fra Florø.

– Det var helt fantastisk. Før scoringen hadde vi tre-fire gode muligheter, så det er ikke noe å si på at vi vinner, men litt tilfeldig var det jo. Det er ufattelig deilig, sier Åsane-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Det tok bare et kvarter før Håkon Holmefjord Lorentzen sendte Åsane i ledelsen på Florø stadion. 0–1 var også resultatet til pause. Ett kvarter ut i andre omgang kom utlikninge­n fra Florøs Erik Eikeng. Men etter flere sjanser til begge lag var det til slutt Hestetun som satt inn den avgjørende scoringen for Åsane.

Det betyr at de oransjekle­dde tok et stort steg mot å sikre spill i 1. divisjon til neste sesong.

– Når du vinner en bortekamp tar du med deg selvtillit. Målet er å ta med seg noe i de to siste kampene, sier Mjelde.

Åsane møter Strømmen hjemme på Myrdal neste helg, før de i siste runde skal spille mot Nest-Sotra på Ågotnes.

Florø stadion

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Gult kort: Jonas Hestetun, Åsane. Christer Husa, Florø.

Mål: 1–0 Håvard Holmefjord Lorentzen (15. min.), 1–1 Erik Eikeng (61. min.), 1–2 Jonas Hestetun (90. min).

Åsane: Borger Thomas–Joakim Vatle Hammerslan­d, Aleksander Solli, Magnus Bruun-Hanssen, Martin Skiftestad Ueland–Jonas Heggestad Hestetun (K), Tomas Kristoffer­sen, Simen Helland Lassen–Nikolai Harris, Erik Andre Huseklepp (Selnes fra 55’), Håkon Holmefjord Lorentzen.