Bergens Tidende

– Spant rundt og krasjet

-

Leicester-eier Vichai Srivaddhan­aprabha og hans datter var i helikopter­et som styrtet utenfor stadion etter lørdagens Premier Leaguekamp, melder Sky og Reuters.

Det var Srivaddhan­aprabhas private helikopter som gikk i bakken på parkerings­plassen rett ved stadion, kort tid etter at det lettet.

Flere bilder viser et flammehav rundt helikopter­et.

I morgentime­ne søndag meldte BBC at Leicester-eieren skal ha vaert om bord i helikopter­et etter å ha snakket med en kilde naer familien. Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Noen timer senere meldte Sky News det samme, og at hans datter også skal ha vaert om bord, sammen med to piloter og én uidentifis­ert femtemann. Reuters har også gått ut med samme opplysning­er.

Det er velkjent at Srivaddhan­aprabha reiser til og fra klubbens hjemmekamp­er med helikopter. Helikopter­et tok av like etter kampen mot West Ham lørdag kveld.

– Vi bistår Leicesters­hirepoliti­et og nødetatene med å håndtere en stor hendelse ved King Power Stadium. Klubben vil komme med en uttalelse når vi har fått på plass mer informasjo­n, skriver Leicester på sine nettsider.

La ned blomster

Søndag morgen har personer startet å legge blomster utenfor stadion, skriver BBCkomment­ator Ian Stringer på Twitter, sammen med et bilde av det. Flere og flere personer har strømmet til stadion utover dagen.

Vitner BBC har snakket med sier at Leicester-keeper Kasper Schmeichel skal ha løpt mot parkerings­plassen da han fikk vite om at krasjen, for å hjelpe til. Dansken skal ha vaert svaert nedbrutt etterpå.

Parkerings­plassen hvor helikopter­et styrtet ble brukt av ansatte i klubben, og det skal ha vaert travel aktivitet på plassen etter kampslutt.

Rask utrykning

Flere av spillerne i klubben, og andre klubber, har gått ut på Twitter og ytret at de tenker på, og ber for, de involverte i ulykken.

Politiet i Leicester sier i en pressemeld­ing at de rykket ut i forbindels­e med ulykken. Det samme gjorde ambulanset­jenesten, som skal ha vaert på stedet med fullt apparat kun to minutter etter at helikopter­et gikk ned.

– Jeg så alt. De fikk store problemer og greide bare å ta seg over arenaen før helikopter­et begynte å spinne rundt og krasjet, sier et øyenvitne til avisen Daily Mirror.

– Jeg har hørt at Leicestere­ierens helikopter krasjet på parkerings­plassen utenfor stadion. Det ser fryktelig ut, skriver TV-ekspert og tidligere storspille­r Gary Lineker på Twitter.

Vichai Srivaddhan­aprabha, som er fra Thailand, kjøpte Leicester i 2010. Seks år senere vant klubben sensasjone­lt Premier League. Lørdagens kveldskamp endte 1–1 etter at Leicester utliknet rett før slutt. NTB

 ?? FOTO: AP ?? OPP I FLAMMER: Helikopter­et styrtet like etter at det hadde lettet.
FOTO: AP OPP I FLAMMER: Helikopter­et styrtet like etter at det hadde lettet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway