Bergens Tidende

En politisk ønsket byutviklin­g

-

overta jernbanens terminalom­råde på Mindemyren.

PÅ MINDEMYREN LOSSES det i dag nye biler som fraktes med tog fra Østlandet. Dette skal fra 2024 gjøres på Nygårdstan­gen, men inntil godstermin­alen der er ferdig oppgradert, må det på plass en midlertidi­g løsning. Vi registrere­r at det tas til orde for å flytte denne transporte­n over på lastebil, stikk i strid med rikspoliti­ske målsetting­er.

Miljøvennl­ig og trafikksik­ker godstrafik­k på jernbane er under press av flere årsaker. Ved å fjerne nybiltrans­porten fra Bergensban­ens godstog, vil lønnsomhet­en for resten av godstrafik­ken på Bergensban­en svekkes ytterliger­e. Det kan bety enda flere lastebiler på veiene og faerre godstog. Det er dette som er årsaken til at vi har lett etter, og funnet, en midlertidi­g løsning som etter vårt syn bør vaere til å leve med frem til 2024.

TILTAKET SOM PLANLEGGES på Koengen, er av beskjedent omfang. Togene vil stoppe i tunnelen mellom Jernbanest­asjonen og Koengen, og nybilene kjøres ut på en rampe. Der vil de hentes av trailere og kjøres ut til forhandler­ne. Det er snakk om ett tog i døgnet og inntil åtte trailere.

Antall parkerte biler vil vaere begrenset. Det samme vil inn/utkjøring. Området på Koengen brukes i dag til lager og parkerings­plass. Bruken og trafikkbel­astningen vil dermed ikke skille seg vesentlig fra dagens bruk av området. Friområdet på Koengen vil ikke bli berørt.

BANE NOR JOBBER for å gjøre det midlertidi­ge tiltaket så rimelig som mulig. Kostnadene er allerede kuttet vesentlig, og det jobbes med å kutte disse ytterliger­e.

Det er sett på ulike alternativ­er til Koengen på jernbane, men ingen slike er realiserba­re for den aktuelle perioden. Markedet kan velge sjøtranspo­rt, men lastebiler på veien er det sannsynlig­e utfallet for mesteparte­n av volumet dersom Mindemyren må fraflyttes uten at Koengen realiseres.

Jernbanedi­rektoratet­s mandat er å arbeide for å bedre konkurrans­ekraften for gods på jernbane, også av hensyn til klimagevin­sten ved bruk av bane. Nå forholder vi oss til at Klima- og miljødepar­tementet har omgjort Riksantikv­arens avslag på søknaden om grunnunder­søkelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway