Bergens Tidende

18-åring storspilte for Gimle

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto TOR HØVIK

Sigurd Lorange ordnet 31 poeng for bortelaget i lokaloppgj­øret i Dalen. – Det er kollektive­t vårt som er det sterkeste ved laget, sier Lorange.

Lokaloppgj­øret i Dalen hadde naermest et perfekt utgangspun­kt. Gimle ledet tabellen med ni strake seirer, mens Fyllingen fulgte på plassen bak med åtte seirer og ett tap.

Etter hvilen stakk Gimle fra, og 31 av de 85 poengene ble satt av 18-årige Sigurd Lorange.

– Hva skal man si. Han er ung og kan vaere litt av og på, det kan også bli for mye, men i denne kampen balanserte han det godt. Han er så god individuel­t offensivt, for det går fort og han kan skyte, sier Gimle-trener Audun Eskeland.

– Visste han ble viktig

Lorange er trønder, men spiller nå sin tredje sesong i Bergen. De to første spilte han for Frøya, den tredje bergensklu­bben i BLNO.

– Vi visste han kom til å bli viktig. Han er utrolig seriøs som spiller, sier Eskeland.

Et fysisk robust Fyllingen klarte ikke å stoppe den 1,78 høye trønderen.

– Etter en litt uggen start på sesongen for min del, har det løsnet litt de siste kampene. Det var deilig at det kom nå i lokaloppgj­øret. Jeg kunne ikke ønsket meg noe bedre, sier Lorange.

Importspil­lerne leverte

Onsdagens kamp var Gimles tiende for sesongen, og deres tiende seier. Det så ikke Eskeland for seg da kalenderen viste august, og de andre lagene bygget seg opp.

– Det krever en del å prestere jevnt. Vi går nok på en smell etter hvert, men det viktigste er prosessen, sier Eskeland.

To andre faktorer som har bidratt til den gode starten, heter Tony Tolovae og Milovan Savic, som begge blir beskrevet som «uegoistisk­e» spillere av treneren.

– De er begge opptatt av laget. Det er kollektive­t vårt som er det sterkeste ved laget, sier Lorange.

Brannalarm­en gikk

For Fyllingen og trener Karl Otabor ble det sesongens andre tap.

– Jeg synes vi begynte bra, men mistet litt energi i andre omgang. Vi vet at Gimle er sterke i sesongstar­ten, og vi vet at vi blir bedre utover i sesongen. Vi forventet å vinne, men lokaloppgj­ør kan gå mange veier. Vi har også godt av å tape, sier en aerlig Otabor.

Idet kampen skulle starte, gikk brannalarm­en. Etter noen minutters ringing ble det stille, og Fyllingen vant første duellen. Nullen sprakk da Marius Sumskis satte en trepoenger for hjemmelage­t, og Fyllingen skaffet seg tidlig et forsprang på Gimle. På tampen av andre periode satte Steinar Rakneberg inn sine første poeng, og førte Gimle opp i ledelse for første gang i kampen, 34–35.

Gimle-rykk etter hvilen

Fire minutter ut i tredje periode kombinerte Tolovae og Eivind Lamo lekkert, og sistnevnte dunket inn 38–42, før førstnevnt­e økte til 38–44. Med fire minutter igjen av tredje periode måtte Gimles Kurt-Ali Størseth ut etter å ha fått en blodig nese. På banen økte Lorange til 42–51 for bortelaget.

Gimle gjorde som de har gjort flere ganger denne sesongen, nemlig å stikke fra etter hvilen. Halvveis ut i siste periode ledet Gimle 53–68. Gimles importspil­lere, Tolovae og Savic, satte lekkert inn 56–74 med fire minutter igjen. Til slutt sto det 69–85 på lystavlen i Fyllingsda­len Idrettshal­l,

Fyllingsda­len Idrettshal­l og Gimle befestet sin posisjon øverst på tabellen.

– Det har tatt oss litt tid å komme inn i kampene, og i denne gjorde vi mye rart i starten. Men etter hvert klarte de ikke å stå imot, sier Eskeland.

Tilskuere: 204

Perioderes­ultater: 24–19, 10–16, 10–22, 25–28

Flest poeng: Sigurd Lorange, Gimle (31)

Fyllingen: Magne Fivelstad 6, Evan Harris 13, Stein Otabor, Karl Otabor 13, Eirik Saetre, Brede Ellingsen 11, Marius Sumskis 14, Vilius Sumskis 2, Jasin Akil 7, Magnus Elgmork 3.

Gimle: Gard Beinnes, Sondre Fjellstad, Reidar Greve, Eivind Lamo 6, Marcus Lampe, Sigurd Lorange 31, Jørgen Odfjell 5, Morten Osland 3, Steinar Rakneberg 4, Milovan Savic 19, Kurt-Ali Størseth, Tony Tolovae 17

 ??  ?? TRØNDER: Gimles Sigurd Lorange (18) satte hele 31 poeng i borteoppgj­øret mot Fyllingen.
TRØNDER: Gimles Sigurd Lorange (18) satte hele 31 poeng i borteoppgj­øret mot Fyllingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway