Bergens Tidende

Tap før knalltøft program

- TRULS FENRE truls.fenre@bt.no

Etter å ha havnet bak fra start i begge omgangene klarte Fana aldri å komme skikkelig inn i kampen mot Molde. Nå venter topp tre i de kommende kampene.

Det var lite som skilte lagene før onsdagens oppgjør. Begge lagene sto med to seire, én uavgjort, tre tap og fem poeng. Men i løpet av kampen i Fana Arena viste forskjelle­ne seg å vaere større.

– Jeg er ekstremt skuffet i dag. Vi var ikke på i det hele tatt fra start. Vi klarte å komme oss inn igjen i kampen i en liten periode, og så hang vi ikke med igjen etter det. Vi var for dårlige i alle dueller, oppsummere­r en tydelig skuffet Erlend Lyssand etter kampen.

Lyssands første timeout kom allerede etter seks minutter, på stillingen 1–5. Så kom Fana seg tilsynelat­ende til hektene, og det sto 7–7 etter 17 minutter. Men opphenting­en til tross, Molde var det skarpeste laget og ledet klart til pause.

Hjemmelage­t slet fra start også etter hvilen. Ti minutter ut i andre omgang hadde Molde økt forsprange­t og det sto 12–21.

– Det ble tungt å jobbe inn igjen da vi begynte andre omgang med de samme feilene. Litt som mot Fredriksta­d, når vi egentlig har tapt kampen, så skjønner vi at vi kan kjøre på. Da jobber vi mye bedre, men det holder jo ikke, sier Lyssand.

Det endte til slutt med 20–25-tap for Fana. Og de kan ikke trøste seg med at det blir enklere motstand fremover. Nå venter nemlig de tre topplagene: Vipers, Storhamar og Larvik.

– Det er en kjempefin utfordring det, for da vet vi hvilket nivå vi må vaere på i duellene. Det er ikke bare at de tre kommer – etter det kommer Tertnes, og så kommer alle fire en gang til. Det blir masse tid til å bli bedre på det vi er for dårlige på i dag, sier Fana-treneren. Fana Arena

Tilskuere: 540

Dommere: Vegard Kalløkkeba­kken og Pål Alexander Valbjør

Utvisninge­r: Molde 2 x 2 min. Toppscorer Fana: Emilie Hovden 5. Fana: Synna Lien, Vilde Ueland, Christine Karlsen Alver, Nora Hagerup, Amalie Henriette Finrud Jøsendal, Kristine Gudbrandse­n, Aurora Kjellevold Hatle, Juliane Moberg Løvik, Celine Solstad, Sofie Ege Grønlund, Andrea Martine Solstad, Silje Marie Heleen Selstad, Sofie Vinde Norum, Emilie Margrethe Hovden, Oda Cathrine Lunne Mastad.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? TAPTE: Det ville seg ikke for Celine Solstad og Fana, som gikk på et hjemmetap mot Molde.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ TAPTE: Det ville seg ikke for Celine Solstad og Fana, som gikk på et hjemmetap mot Molde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway