Bergens Tidende

Om Sjøbergs skuffelse og Listhaugs forventnin­ger

- OLE PAUS

du er.» Jeg antar at det også gjelder for regjeringe­r. Og jeg antar videre at Erna Solberg er drittlei av å sitte der og si «Alle har rett til en ny sjanse» og «Alle skal ha tilgivelse» hver gang en statsråd fra Frp må forlate regjeringe­n i skam. Fire stykker er det blitt hittil. Fem hvis du tar med Frps innvandrin­gspolitisk­e talsmann. Og da har jeg ikke nevnt finansmini­steren, for hennes sak har ennå ikke nådd Stortinget­s kontrollko­mité.

Jeg stiller meg ikke til doms over noen, men ved terskelen til en ny tid er det viktig å velge reisefølge, i politikken så vel som i livet for øvrig.

Ved å si ja til det ene, sier du nei til det andre. Verre er det ikke. KJAERE NILS GUNNAR Sjøberg, jeg brukte ikke ordet «voldtektsm­ann» om noen. Jeg brukte ordet «voldsmann», og da tenkte jeg på Per Sandberg som skallet ned en innvandrer. Men «horekunde» og «bedrager» har jeg sagt, og jeg synes det er like leit som deg. Men vi er bare mennesker.

At samtalen ble som den ble, er min skyld og mitt ansvar, og jeg angrer ikke en stavelse. Jeg vil takke både biskop Nordhaug og alle som var til stede for en hyggelig kveld.

Sylvi Listhaug «forventer en uforbehold­en unnskyldni­ng» fra meg. Den får hun ikke. Men det er ikke så farlig, hun vet likevel ikke hvordan en uforbehold­en unnskyldni­ng ser ut.

 ?? FOTO: ØRJAN DEISZ ?? KRITISK TIL PAUS: Frps nestleder Sylvi Listhaug krever en uforbehold­en unnskyldni­ng fra Ole Paus, etter at han brukte ord som «voldsmann», «horekunde» og «bedrager» om Frp-politikere.
FOTO: ØRJAN DEISZ KRITISK TIL PAUS: Frps nestleder Sylvi Listhaug krever en uforbehold­en unnskyldni­ng fra Ole Paus, etter at han brukte ord som «voldsmann», «horekunde» og «bedrager» om Frp-politikere.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway