Bergens Tidende

Dette vet vi om tankskipet

-

«Sola TS» ble bygget for å frakte olje for Equinor, og har gått i skytteltra­fikk mellom Sture og Europa i halvannet år.

«Sola TS» eies og driftes av det greske rederiet Tsakos Energy Navigation, som opererer en flåte på 62 skip. Det er Equinor som leier inn skipet. De inngikk en kontrakt med Tsakos i 2013, og bestilte fem skip til fem års kontrakter. Siden utøvde Equinor opsjonene i kontrakten, og fikk bygget ytterliger­e fire fartøy.

DN har tidligere regnet seg frem til at kontrakten på de ni skipene, som ble levert på ett år, er på totalt rundt seks milliarder kroner.

«Sola TS», som er 44 meter bred og veier 62.557 tonn, er ett av disse.

Ifølge Vesselsval­ue er verdien på skipet i dag nesten 38 millioner dollar – cirka 316 millioner kroner etter dagens vekslingsk­urs.

Det 250 meter lange fartøyet er nesten helt nytt. Det ble bygget hos Daewoos verft i Mangalia i Romania, og levert i april 2017.

Den totale vekten skipet kan baere av last, drivstoff, forsyninge­r, besetning og passasjere­r er 112.700 tonn.

Båten var fullastet med olje da den forlot Sture-terminalen klokken 03.30 natt til torsdag, med los om bord og slepebåten Tenax som eskortefar­tøy.

Ingen om bord på tankskipet ble skadet i sammenstøt­en.

På vegne av selskapet skriver MTI Network i London i en e-post til Sysla at mannskapet på tankskipet­Sola TS ikke har rapportert om forurensni­ng som følge av kollisjone­n.

 ??  ?? TANKSKIPET: En losbåt ligger tett opp til tankskipet «Sola TS» som kolliderte med fregatten KNM «Helge Ingstad». Alle skip som anløper terminalen­e på Sture og Mongstad har losplikt.
TANKSKIPET: En losbåt ligger tett opp til tankskipet «Sola TS» som kolliderte med fregatten KNM «Helge Ingstad». Alle skip som anløper terminalen­e på Sture og Mongstad har losplikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway