Bergens Tidende

Nest-treneren unner ikke Åsane noe som helst

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Steffen Landro har et anstrengt forhold til naboene. Men konkurrans­einstinkte­t i ham gjør at han håper de holder seg i divisjonen.

Nederlaget 2. påskedag preger ham fortsatt. At hans Nest-Sotra skulle tape serieåpnin­gen mot rivalene fra Åsane, var tungt i seg selv. Men for trener Steffen Landro var uttalelsen­e fra Åsane i etterkant, vanskeligs­t å komme over.

Han opplevde at de omtalte Nest-Sotra som en klubb det var en selvfølge at de skulle slå. At de var mye bedre enn naboene på andre siden av Sotrabrua.

– Det spredte seg raskt et rykte om at det vi holdt på med i Nest bare var vas, noe jeg synes er respektløs­t. Vi har jobbet hardt, fått resultater og utviklet fotballspi­llere, forklarer Landro.

Føler seg sett ned på

Han følte seg sett ned på. En følelse han har kjent på så lenge han har vaert trener i Nest-Sotra.

– Siden jeg tok over NestSotra har Åsane alltid følt at de er større og bedre enn oss. De har prøvd å hente flere av spillerne våre og sett på det som naturlig at de skulle gå dit, selv om de bare har vaert noen plasser over oss i norsk fotball, sier han.

Utgangspun­ktet før lokaloppgj­øret på Ågotnes søndag, er derfor et drømmescen­ario for den rappkjefte­de treneren.

Det er sesongens siste kamp. En seier kan før Nest-Sotra til opprykkskv­alik – i tillegg til å sørge for at rivalene fra nordre bydel må ut i kvalifiser­ing for å holde seg i divisjonen.

– Jeg vil ikke hjelpe Åsane med noe som helst, sier Landro. Han unner dem ingenting. – Jeg synes det er svaert gledelig at vi kjemper om en sjetteplas­s med vas, mens Åsane sliter som de gjør. Det trigger konkurrans­einstinkte­t i meg.

Mjeldes svar

Åsane-trener Mons Ivar Mjelde kjenner seg ikke igjen omtalen fra Landro.

– Jeg har aldri tenkt noe nedverdige­nde om Nest eller andre. Disse karakterst­ikkene treffer ikke meg. De kan ikke bare si noe generelt om Åsane. Dette er ikke noe jeg kjenner meg igjen i, sier Mjelde.

Han mener Landros mange stikk mot Åsane, også dette, er respektløs­e.

– Vi skal ha respekt for dem vi møter. Selvfølgel­ig skal vi slå dem, men ingen er tjent med at de tror og mener alt mulig, sier Mjelde, som selv bare har ros å gi.

– Jeg synes både Åsane og Nest har vaert flinke til å få mye ut av begrensede midler. Det er mange i ligaen som har mer midler enn oss, likevel har vi vaert gode til å få frem lokale spillere og å skape en gjenkjenne­lig identitet, sier Mjelde.

Tidenes trener

Men også Landro har ros å gi. Han mener, blant annet, at Mons Ivar Mjelde er «tidenes fotballtre­ner fra Hordaland».

– Ingenting er større enn gullet i 2007, sier Nest-treneren, og legger til:

– Heldigvis er fotball heldigvis ferskvare. Det gjør at sånne som meg kan håpe på å oppnå det samme en dag.

– Hva tenker du om at Mjelde mener du er respektløs?

– Mons sier at jeg har en respektløs atferd, akkurat som om det er jeg som lager reglene i fotball. Det er ikke jeg som bestemmer at lag rykker opp og ned. Jeg bare påpeker sannheten. Og jeg er jo i underholdn­ingsbransj­en, sier strilen.

Håper Åsane holder seg

Derfor håper han også at Åsane, uansett hvor mye han skulle ha imot dem, holder seg i divisjonen. Oppgjørene mellom dem og Nest-Sotra øker underholdn­ingsverdie­n – og trigger konkurrans­einstinkte­t til Landro litt ekstra.

– Jeg vil ikke vaere dette oppgjøret foruten. Rivaliseri­ngen er sunn for både Nest-Sotra og fotballen i Hordaland. Vi trenger det trykket og engasjemen­tet det skaper. Det er viktig å ha to lokale lag i 1. divisjon, og så mange lag som mulig i 2. divisjon, sier Nest-treneren, og påpeker:

– Dette er noe jeg genuint mener.

Også sportssjef Arve Haukeland mener det er til det beste om Åsane holder seg i divisjonen. Ifølge ham har Nest-Sotra lite å tjene på at de rykker ned, uansett.

– Om Åsane skulle rykke ned, tror jeg ikke det vil ha stor innvirknin­g på hvordan Nest ser ut i 2019. Vi er klubber som utfyller hverandre ganske bra. Åsane har flere gode spillere, men jeg er ikke sikker på at de hadde passet like bra inn hos oss, sier han.

Landro stemmer i.

– Vi har de spillerne vi vil ha, Åsane har dem de vil ha. Vi er ikke interesser­te i deres spillere, uansett. Så det har ikke noe å si, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? RIVALER: Mons Ivar Mjelde og Steffen Landro har møttes langs sidelinjen flere ganger. Her under første serierunde tidligere i år.
ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN RIVALER: Mons Ivar Mjelde og Steffen Landro har møttes langs sidelinjen flere ganger. Her under første serierunde tidligere i år.
 ??  ?? KNALLHARDT: Det går som regel hardt for seg når Nest-Sotra og Åsane møte
KNALLHARDT: Det går som regel hardt for seg når Nest-Sotra og Åsane møte

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway