Bergens Tidende

Legger ned i Bergen

-

RADIO: Seks faste ansatte i Bergen blir rammet når P5 Hits legger ned lokalkonto­ret i Kløverhuse­t. Nå skal radiokanal­en ha fullt fokus på rikssendin­gene fra Oslo. Foreløpig har ingen i Bergen - der naerradiov­eteran Tony Ågotnes er den mest profilerte programled­eren mistet jobben. – Vi er nå i en prosess med de ansatte og de tillitsval­gte for å finne ut av hvordan vi skal løse den overtallig­heten som oppstår, sier sjef for P4, Kenneth Andresen. P5 Hits ligger under P4. Siste sending fra Bergen skjer nyttårsaft­en. Så er det slutt. – Det er jo ingen hyggelig melding å gi alle de flinke ansatte i Bergen som har levert fantastisk lokalradio i snart ni år. Men vi ønsker en tydeligere satsing på alle våre riksdekken­de radiokanal­er, åtte i stykket. Bergen er den byen i P5-nettverket som har holdt på lengst lokalt. Nå måtte vi ta en avgjørelse, sier Andresen. MUSEUM: I en omfattende internasjo­nal etterforsk­ning om kulturkrim­inalitet, avslørte Tollens etterretni­ngsenhet ulovlig omsetning av inkagjenst­ander i Norge. Gjenstande­r av stein og bronse ble forsøkt solgt, uten dokumentas­jon på at de var lovlig importert til Norge. Høsten 2017 ble flere av dem beslaglagt av politiet i Oslo. De elleve inkagjenst­andene stilles nå ut i en midlertidi­g utstilling på Historisk museum før de sendes tilbake, skriver Kulturdepa­rtementet i en pressemeld­ing. Perus ambassade i Oslo, kulturmini­steriet i Lima og Kulturhist­orisk museum har fastslått at gjenstande­ne stammer fra forhistori­sk tid og Inkariket i Peru.

 ?? ARKIVFOTO: GEIR MARTIN STRANDE ?? SLUTT: Tony Ågotnes avbildet på den første sendingen til P5 i Bergen, i 2009. Nå er det slutt.
ARKIVFOTO: GEIR MARTIN STRANDE SLUTT: Tony Ågotnes avbildet på den første sendingen til P5 i Bergen, i 2009. Nå er det slutt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway