Bergens Tidende

Slik bør vi bruke farger hjemme

-

Tone Solli driver interiorps­ykologen. no. Hun er utdannet klinisk psykolog, men har hele livet også jobbet med interiør.

–Det virker som om dette paret har tatt et bevisst valg om hvordan de har lyst å ha det. Det er et flott utgangspun­kt, sier Solli.

Det viktigste er at folk selv kjenner etter hva de synes er godt å oppholde seg i, mener Solli.

Hun tror at mange flere enn dem som har farger hjemme egentlig liker farger.

– Fargebruke­n har vaert ekstremt nedtonet i mange hjem veldig lenge nå. Mange ender opp med grått og hvitt, og kanskje en pute som frisker opp. Det er trygt og godt, ingen katastrofe, men heller ikke så veldig spennende.

Hun tror ikke folk nødvendigv­is er glad i å ha det hvitt og grått.

– Det er heller at de skal følge trendene. Mange er også redde for å bruke farger, og usikre på hva de vil like og hva som «går an».

Hun forteller om en kunde som i flere år hadde drømt om et blått tak. Da maleren syntes det var et rart forslag, slo damen det først fra seg.

–Det er et typisk eksempel på at mange er engstelige for å velge noe som ikke er vanlig. Hun fikk hjelp til å finne den riktige blåfargen, og ble veldig fornøyd med sitt blå tak.

Å lage spennende fargesamme­nsetninger og -paletter tar tid, og er en egen kunst, mener Solli.

– Det å sette riktige farger på selve rommet kan gjøre det varmt og innbydende, og trenger ikke å gjøre at det virker mindre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway