Bergens Tidende

Dette vet vi om tidslinjen for ulykken

-

vi forsto. Det er ikke bra. Man skal ikke kritisere, men dette går også på vår sikkerhet. Vi skal vaere glad for at verken tankskipet eller fregatten traff oss i full fart, da ville vi blitt most, sier Svensson.

– Glad det gikk bra

Kapteinen på «Vestbris» ønsker ikke å spekulere i hva som er årsaken til ulykken.

– Men det er jo litt merkelig at ingen har sett fregatten, og hvorfor var den egentlig der den var. Den var heller ikke synlig på radaren, sier Svensson, som er glad for at det gikk bra med alle menneskene som var involvert i ulykken og at det gikk bra med «Vestbris».

– Styrmannen agerte bra. Han unngikk situasjone­n. Alle som opplever noe slikt, blir preget av situasjone­n, men han gjorde alt rett. Han var våken og unngikk en ulykke, sier Svensson.

 ??  ?? 03.40: Tankskipet «Sola TS» legger fra kai på Sturetermi­nalen.03:50: «Sola TS» dreier nordover og setter opp farten. Slepebåten «Tenax» følger etter henne.03:55: Tankskipet er oppe i over seks knops fart samtidig som tre andre, sivile skip kommer bak henne, men med nesten dobbelt så høy fart.04.00: «Sola TS» seiler en kort stund i over syv knop, samtidig som hun dreier mot styrbord, først sakte, så raskere og krappere. To av de skipene som kommer bak henne forandrer derfor kurs.04.03: Hovedredni­ngssentral­en får melding om kollisjone­n.04:05: Fregatten dukker opp på Marine Traffic, merket som «Nato Warship F313».STYRMANN OG KAPTEIN:
03.40: Tankskipet «Sola TS» legger fra kai på Sturetermi­nalen.03:50: «Sola TS» dreier nordover og setter opp farten. Slepebåten «Tenax» følger etter henne.03:55: Tankskipet er oppe i over seks knops fart samtidig som tre andre, sivile skip kommer bak henne, men med nesten dobbelt så høy fart.04.00: «Sola TS» seiler en kort stund i over syv knop, samtidig som hun dreier mot styrbord, først sakte, så raskere og krappere. To av de skipene som kommer bak henne forandrer derfor kurs.04.03: Hovedredni­ngssentral­en får melding om kollisjone­n.04:05: Fregatten dukker opp på Marine Traffic, merket som «Nato Warship F313».STYRMANN OG KAPTEIN:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway