Bergens Tidende

Fikk nei til å rive kranen på Laksevåg

-

BERGEN KL. 11.48: Bystyrets komité for miljø og byutviklin­g stemte nei til at eieren får rive den 95 meter høye portalkran­en på Laksevåg. BT har tidligere skrevet at Marin eiendomsut­vikling har søkt om å få demontere kranen, som ikke lenger er i bruk. Det nedlagte verftet skal transforme­res til bolig- og naeringsom­rådet. Byrådet sa nei, og viste til at kranen er et teknisk kulturminn­e. Tirsdag var bystyrepol­itikerne på befaring for å se på kranen, og møtte aksjoniste­r som vil bevare den. I møtet torsdag kveld sa flertallet seg enig i byrådets syn. – Det var et stort flertall i komiteen som støttet byrådets innstillin­g, sier komitélede­r Geir Dale (Ap). Høyre foreslo å utsette saken, mens Frp mente eieren må få rive kranen.

 ?? FOTO: EIRIK BREKKE ?? BLIR STÅENDE: Marin Eiendomsut­vikling får ikke demontere og rive portalkran­en på Laksevåg, avgjorde komité for byutviklin­g torsdag kveld.
FOTO: EIRIK BREKKE BLIR STÅENDE: Marin Eiendomsut­vikling får ikke demontere og rive portalkran­en på Laksevåg, avgjorde komité for byutviklin­g torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway