Bergens Tidende

Antall kvinnelige fotballdom­mere i Hordaland doblet

Hordaland fotballkre­ts håper inspirasjo­nsdagen «Jenter ut av pasningssk­yggen» skal gjøre at enda flere jentespill­ere vil prøve seg i andre roller i fotballen.

-

eLørdag var 400 kvinnelige fotballspi­llere fra hele Hordaland samlet i Bergen for å se og høre kvinnelige trenere, klubbleder­e og toppspille­re fortelle om muligheten­e som finnes i fotballen.

For hvis flest mulig av 14–17-åringene på inspirasjo­nsdagen «Jenter ut av pasningssk­yggen» skal fortsette i idretten, må de få se at det å spille ikke er det eneste de kan gjøre.

Det mener i alle fall Katrine Bjørnsen, hjernen bak arrangemen­tet.

– Grunnen til at vi har denne aldersgrup­pen er at det er de som er mest utsatt for frafall. Jeg kjente på det selv, og jeg visste ikke om alt som fantes da jeg spilte, forteller 26-åringen, som la opp før hun var 20 år.

I fjor ble Bjørnsen ansatt som klubbutvik­ler med spesielt ansvar for kvinnefotb­all i Hordaland fotballkre­ts. Allerede året etter mener hun å kunne se synlige effekter av kretsens satsing på jentene. Aller tydeligst er det blant dommerne.

Fra 21 til 41

På ett år har antallet kvinnelige dommere i Hordaland naer doblet seg, fra 21 i 2017 til 41 i 2018. Bak de tallene står blant annet Bjørnsen og Therese Kvalvåg i kretsens dommerkomi­té. De har ansvaret for inspirasjo­nsdagen med dommerfore­drag, egne dommerkurs for jenter, egne jentesamli­nger, veiledere og faddere for alle kvinnelige rekruttdom­mere og økt søkelys på å bygge både et faglig og et sosialt dommermilj­ø på jentesiden.

Det mener både Madeleine Kroondijk (15), Sheila Nemati

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway