Bergens Tidende

Den lovbrytand­e makt

-

i kontroller­te former. Brannvesen­et tenner ikkje på skulen for å demonstrer­e korleis brannsløkk­ingsappara­ta fungerer. Då hadde nokon reagert.

Forklaring­a om at politiet hadde mistanke mot to elevar underbyggj­er berre inntrykket av at dette var ein aksjon og ikkje eit førebyggja­nde møte. mistanke. Det står ingenting i straffepro­sesslova om at store folkemengd­er er tilstrekke­leg til å gjennomfør­e ransaking. Gode intensjona­r er ikkje ein lovleg heimel. HØGSTERETT UTTALTE SEG i 2015. Dei tok ikkje stilling til kravet om tre brotsverk, så det er gjeldande. Men retten slo fast at kravet er eit misbruk av «rusmidler – alkohol, narkotika eller annet berusende eller bedøvende middel – i et omfang og med en regelmessi­ghet som tilsier at han ikke er skikket til å føre motorvogn». I den same rapporten som politiet brukar, står det at eit «kontroller­t bruk av rusmiddel ikke i seg selv får konsekvens­er for føreretten». Det er ei formulerin­g Høgsterett støtta.

Der rettsvesen­et skil mellom bruk og misbruk, ser ikkje politietat­en poenget med nyansar. Dei tar difor framleis frå folk lappen ved første sjanse. Når politiet ikkje lyttar til domstolen, har me som samfunn eit alvorleg problem.

Når Politiet ikkje lyttar til domstolen, har me som samfunn eit alvorleg problem.

 ?? FOTO: MARITA AAREKOL ?? ULOVLEG SØK: Politiaksj­onen mot Flora vgs. var fordekt som eit «informasjo­nsmøte». Det einaste elevane laerte, var politiets forakt for grunnleggj­ande rettsvern, skriv Morten Myksvoll.
FOTO: MARITA AAREKOL ULOVLEG SØK: Politiaksj­onen mot Flora vgs. var fordekt som eit «informasjo­nsmøte». Det einaste elevane laerte, var politiets forakt for grunnleggj­ande rettsvern, skriv Morten Myksvoll.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway