Bergens Tidende

Listhaug beskyldes for skulk på Tinget

-

Frp-nestleder Sylvi Listhaug har stått over fire av fem møter i helse- og omsorgskom­itéen på Stortinget denne høsten. – Provoseren­de, mener Kjersti Toppe (Sp).

En oversikt Dagbladet har fått tilgang til, viser at Listhaug er den politikere­n med desidert mest fravaer i komitéen. I høst har hun kun møtt opp på møtet 8. november.

– Det er provoseren­de når noen ikke gidder å gjøre jobben de er valgt av folket til å gjøre, sier Kjersti Toppe.

Sp-politikere­n har sittet i helsekomit­een siden 2009 og sier at hun ikke har opplevd maken til fravaer.

– Listhaug er omtrent ikke til stede på komitémøte­ne på Stortinget. Hun er veldig synlig i mediene, men fravaerend­e i jobben sin på Stortinget. Det er fint å vaere ute i landet og treffe folk, men det er helt feil å systematis­k skulke jobben på Stortinget, sier Toppe. Hun viser til at komitémøte­ne i utgangspun­ktet er obligatori­ske.

Sylvi Listhaug svarer med at Frp som regel er represente­rt i komiteen, og at Kjersti Toppe ikke trenger å bekymre seg over hvordan partiets representa­nter fordeler arbeidet seg imellom. Frp-toppen gjør det også klart at hun kommer til å fortsette å reise.

– Jeg bruker tiden min på å reise for å smake på mat eldre blir servert, møte ansatte og eldre som vet hvor skoen trykker og følge opp viktige saker for alle de som er avhengig av god eldreomsor­g og nødvendige helsetjene­ster, sier den tidligere justismini­steren til Dagbladet.

NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway