Bergens Tidende

Navigatøre­r mener radiosamta­len har svakheter

- MARITA RAMSVIK marita.ramsvik@bt.no ADALHEIDUR AUDARDOTTI­R OLDEIDE

– Når vi hører dette blir vi veldig glade for at det gikk såpass bra som det gjorde, sier marinesjef Rune Andersen. En tidligere navigasjon­soffiser i Forsvaret sier lydklippet høres ut som et mareritt for en navigatør.

Lørdag kveld publiserte VG et lydklipp og radarbilde­r fra ulykken mellom fregatten «Helge Ingstad» og tankskipet «Sola TS».

Radaren viser blant annet at «Helge Ingstad» holder stø kurs i retning «Sola TS», samtidig som «Sola TS» gjentatte ganger ber fregatten om å svinge unna.

– Lydklippet høres ut som et mareritt for en navigatør. Det siste minuttet før ulykken er kritisk for de involverte, og det har nok dessverre gått utover kommunikas­jonen, sier Thomas Førli, tidligere navigasjon­soffiser i Forsvaret.

Dialogen som fremkommer på lydloggen har gjort et dypt inntrykk på besetninge­n i Marinen. Det forteller marinesjef Rune Andersen, som kjenner godt til fartøyet og forholdene om bord.

Lydloggen gjorde inntrykk

– Når vi hører dette blir vi veldig glade for at det gikk så påpass bra som det gjorde. Det understrek­er at det er viktig med en god oppfølging, sier han.

Johanne Marie Trovåg, navigatør og instituttl­eder ved Maritime studier ved Høgskolen på Vestlandet, mener kommunikas­jonen har enkelte svakheter.

– Kommunikas­jonen før ulykken fremstår som ufullstend­ig. Det finnes prosedyrer for hvordan en skal kalle opp et skip, men på lydklippet er det er ikke alltid tydelig hvem som snakker til hvem, sier hun.

 ??  ?? HAVARERT: Slik så det ut da KNM «Helge Ingstad» hadde havarert ved Sture-terminalen i Hjeltefjor­den.
HAVARERT: Slik så det ut da KNM «Helge Ingstad» hadde havarert ved Sture-terminalen i Hjeltefjor­den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway