Bergens Tidende

Bamba ba om å få ta straffen

-

– Jeg er lei meg, sier Brann-spiss Daouda Bamba – etter en fin scoring og en bom på en straffe han ba om å få ta.

Straffespa­rket etter drøyt 70 minutter kunne bli Bambas andre scoring, det kunne satt full fart i et Brann-lag som hadde ligget under 0–2. Det var merkelig idømt, det var vanskelig å se hva Kristiansu­nds forsvarer gjorde galt. Men Bamba skjøt over mens publikum pep. Og da gikk pipingen over i vill jubel.

– Jeg er lei meg for å bomme på straffen. Jeg burde scoret og hadde jeg gjort det, ville kampen blitt annerledes, sier Daouda Bamba.

Den siste tiden har det normale vaert at kaptein Vito Wormgoor skyter Branns straffer. Bamba sier han spurte Wormgoor om å få ta denne.

– Jeg gikk til ham, sa jeg følte jeg kunne score. Han sa «ok, du kan bare ta det», forteller Bamba.

Noen minutter før straffen hadde Daouda Bamba sørget for stillhet på stadion. Han blåste inn 1–2, Branns redusering­smål som ga laget håp. Prestasjon­en var kraftfull, Bamba kom i klyv mot mål og banket til. Da ballen lå i mål, fulgte ingen jubel, Bamba hentet ballen og jogget rolig mot midten.

– Normalt er jeg straffesky­tteren. Men når noen kommer til meg og sier at de føler seg bra og vil ta straffen, er ikke jeg en sånn fyr som er opptatt av at mitt navn må stå på måltavlen. Jeg vil bare det beste for laget, forklarer Wormgoor.

– Hadde du scoret?

– Ja.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway