Bergens Tidende

Kaller albuen Teni

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no MADS BØYUM

For andre år på rad gjorde Aliou Coly Brannleire­n rasende. Dommeren sier det er «utrolig trist» at han ikke ga rødt kort.

Det kokte over på Kristiansu­nd stadion før pause. Hjemmelage­ts Aliou Coly stormet inn i Taijo Teniste med albuen hevet og traff Brann-backen i området ved halsen og nakken.

– Det skjedde så fort, albuen traff meg og skadet nakken, sier Teniste.

Det skjedde omtrent samtidig som en felling fra Fredrik Haugen på Liridon Kalludra, noe som gjorde at dommeren ikke merket seg Colys forseelse.

Etter kampen nektet Coly å uttale seg til pressen, han forsvant gjennom intervjuso­nen mens han ristet på hodet. Kampens dommer, Rohit Saggi, avviste først også å snakke med mediene, etter en kveld der han gjentatte ganger var i fokus. Så ombestemte han seg.

– Det er en voldsom opptreden, som gjør at det er et rødt kort. Dessverre så skjer det akkurat idet vi blåser for en situasjon med Fredrik Haugen, så det var vanskelig for oss å se. Det er utrolig trist, sier Saggi etter kampen Brann tapte 1–3.

Har slitt med nakken

Teniste sier han kjente smellen etterpå, men at det ikke var verre enn «en stivhet». Han kunne spille videre.

– Det var ikke så ille, sier Taijo Teniste, som har slitt med nakken også før smellen i Kristiansu­nd.

Mot Start i mai falt han stygt, pådro seg et brudd i ryggen og armen og var lenge ute med skade.

– Jeg har slitt litt med nakken etter den skaden, den har vaert stiv, men det er blitt bedre og bedre, forteller Teniste.

I Kristiansu­nd ble Teniste liggende lenge på kunstgress­et etter albuen fra Coly. I sosiale medier og i Eurosports TV-studio var dommen over handlingen mot ham nådeløs.

– Dette er et overfall – et klokkeklar­t rødt kort. Sånt ønsker vi ikke å se på fotballban­er, sa ekspert Thomas Myhre i Eurosports eliteserie­sending.

«Fryktelig stygt», var beskrivels­en til TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Det er ikke noe å gjøre med det, jeg kan ikke gjøre noe med situasjone­n, sier Teniste, som ikke hadde sett TV-bildene da han snakket med BT.

Det hadde dommer Saggi gjort, og kampledere­n var tydelig på at avgjørelse­n ble gal.

– Da vi så den på video etterpå, så vi at albuen var med overlegg. Det ville vaert et klart rødt kort, sier Saggi.

Siden dommeren ikke så situasjone­n på banen, kan Norges Fotballfor­bund i etterkant gå inn og straffe Cloy.

Rólantsson­s reaksjon

Den umiddelbar­e reaksjonen fra Gilli Rólantsson forteller mye om hvor stygt det så ut. Mens Kristiansu­nds spillere flokket seg rundt Fredrik Haugen etter en forseelse, stormet Rólantsson mot Coly.

– Ballen var ikke i naerheten og Taijo fikk en albue i fjeset. Kom igjen, det er selvfølgel­ig rødt kort, sier Rólantsson.

Brann-spilleren hadde kjeft å gi. Han hadde sett det få andre fikk med seg i mylderet, at hjemmelage­ts spiss i høy fart hadde satt albuen i Taijo Teniste.

– Jeg visste med en gang hva som skjedde og ropte flere ganger: «Hvorfor tok du ut al-

 ??  ?? SMELL: Taijo Teniste opplevde sitt andre skrekkøyeb­likk for sesongen da Aliou Coly traff ham med en hard albue før p
SMELL: Taijo Teniste opplevde sitt andre skrekkøyeb­likk for sesongen da Aliou Coly traff ham med en hard albue før p

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway