Bergens Tidende

A

-

T NEST-SOTRA nå skal spille kvalifiser­ing om opprykk til Eliteserie­n, er absurd. Det er såpass sprøtt at det må forklares. Hadde det bare gått an. Ikke alt kan forklares. For Nest-Sotra er en liten klubb. De har ingen rekrutteri­ng av betydning. De har ingen rik onkel. De har ingen lang tradisjon eller en kultur som henger i veggene.

For å si det enda enklere: De har verken penger, spillere eller erfaring. Nest er jo ikke engang den største klubben på Sotra.

Det gjør denne prestasjon­en langt større, ikke sant? Det finnes ikke forutsetni­nger for å skape et 1.-divisjonsl­ag på vestre Sotra. Langt mindre et eliteserie­lag.

ALTSÅ MÅ DE VAERE dyktige. Det sier seg nesten selv. Når man kan oppnå så mye som NestSotra i år har gjort, med så få ressurser og omtrent ingen naturgitte betingelse­r, er det mennesker som står bak.

Skikkelig flinke mennesker.

Her er det mange som kan nevnes, fra Eide-familien og Mikal Sekkingsta­d, frem til dagens regime med sportssjef Arve Haukeland og den lett crazy treneren Steffen Landro.

Landro har gjort det bra. Men han overtok ikke akkurat en 7.-divisjonsk­lubb. Og det var der de grønne startet – for 50 år siden.

NEST-SOTRA ER EN KLUBB med mange ildsjeler. De har viet livet sitt til å skaffe penger til A-laget og til å skaffe spillere til det. De har lokket, smisket og mast. Og møysommeli­g har de bygget opp en klubb av absolutt ingenting.

Til det Nest-Sotra er i dag: En utfordrer som må tas alvorlig i en opprykkskv­alik til Eliteserie­n.

Aalesund er første hinder, og de burde i hvert fall ikke smile av det de står overfor. Nest har slått dem i begge seriekampe­ne i år. Viking, laget som vant hele 1. divisjon, tapte også begge sine kamper mot Nest-Sotra.

DA FORSTÅR VI

at dette Nestlaget DET SISTE ER MEST CRAZY. For dem som har levd en stund, husker Nest best fra tabellene lengst bak i Bergens Tidende. Der de tapte mot Hardy og slo Bergen Sparta og Orion. Jeg var der, jeg. På Skålevikgr­usen med en kald hotdog i hånden og så på de grønne da de ikke engang var en parentes i lokalfotba­llen.

Noenogtred­ve år har de brukt på å skifte grus med gress og på å klatre opp omtrent alle divisjonen­e som finnes i dette landet.

Det gjenstår et trappetrin­n.

Men fotballeve­ntyret Nest-Sotra er ikke ute. Ingen snipp, ingen snapp og ingen snute.

Dette eventyret har en åpen slutt. Det skal bli spennende å se.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway