Bergens Tidende

Med hjerte og hjerne

-

Det mennesket som ikke liker Linda Eide kan umulig ha en sjel.

da Eide oppdaget at morens liv faktisk ikke startet den dagen hun ble født, ble hun forundret. Og ville vite mer. Og gjerne alt.

I EN ENKEL OG STILIG scenografi bestående av blå vegger som også er lerret og stue, tar hun oss med på en reise til både gamle dager og samtiden. På Voss og ut i verden. Gjennom faste telefonsam­taler med sin nevenyttig mor (stemmen er av skuespille­r Liv Bernhoft Osa) prøver hun å finne ut hvordan hun er blitt sånn hun er blitt og hvorfor.

EIDE STUDERER gamle familiebil­der og videoer. Postkort og fotoalbum. Og det som i utgangspun­ktet kan høres veldig personlig ut, blir også veldig universelt. For Eide formidler familiens historie med varme og nysgjerrig­het. En del overraskel­ser og alltid kjaerlighe­t.

Forestilli­ngen er absolutt en hyllest til moren, men den er likevel ikke et glansbilde. Moren har gjort ting som var gjengs i sin samtid, men som virker fremmede for Eide, og hun tematisere­r gjerne generasjon­skløften som oppstår.

Men dette er ikke bare en underholde­nde fortelling om en mor mange kan kjenne til eller kjenne seg igjen i. Dette er også en fortelling om klassekamp, bygdeliv og feminisme, selv om Mottro kanskje selv aldri ville brukt disse begrepene.

Kanskje forventet jeg mer turboshow, mer tull og tøys, jeg vet ikke helt. Men jeg elsker alt alvoret som finnes her. Det rolige tempoet og den tilbakelen­te stilen kler Eide. De små musikksnut­tene pakker inn forestilli­ngen aldeles nydelig og fortelling­en er i det hele tatt tett og effektiv.

Og til sist: for en sceneperso­nlighet Linda Eide er. Skulle tro hun aldri hadde drevet med noe annet enn scenekunst.

 ?? ALLE FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? ROLIG: Det rolige tempoet og den tilbake
ALLE FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ROLIG: Det rolige tempoet og den tilbake
 ??  ?? MORSOM: «Oppdrag Mottro» er en morsom forestilli­ng og en rørende seanse, skriver Charlotte Myrbråten.
MORSOM: «Oppdrag Mottro» er en morsom forestilli­ng og en rørende seanse, skriver Charlotte Myrbråten.
 ??  ?? ENKEL: Scenografi­en var enkel og stilig, skriver Charlotte Myrbråten.
ENKEL: Scenografi­en var enkel og stilig, skriver Charlotte Myrbråten.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway