Bergens Tidende

Ekte festmetal

-

Bedre kan det knapt gjøres.

og to nominasjon­er er det blitt på Audrey Horne siden oppstarten i 2003. Og et utall turneer og festivaljo­bber rundt om i Europa. En durkdreven gjeng og det kan så absolutt høres.

BANDET BEGYNTE MED ferskt materiale fra albumet «Blackout» som kom ut tidligere i år. «This Is War» og «Audrevolut­ion» etterfulgt av tittellåte­n. Stor stemning fra første sekund.

Lyden var selvfølgel­ig perfekt, men det mest imponerend­e var likevel samspillet mellom sal og scene. Denne kvelden var det bygget en liten utrigger i salen der bandmedlem­mene til tider tok seg en liten tur ut til publikum. Noe som fungerte overmåte. For er det noe du trygt kan kalle Audrey Horne så er det jordnaert og folkelig.

DA GITARISTEN­E Arve «Ice Dale» Isdal og Thomas Tofthagen satte i gang å briljere, var det bare å gi seg over. Virtuost, melodiøst og så samspilt at det var en fryd. Enhver luftgitari­sts våte drøm. Praktfulle tungrockkl­isjeer fra to musikere som virkelig vet hvordan ekte gitarhelte­r både skal låte og oppføre seg. Og alltid med et glimt i øyet. Bassist Espen Lien og Kjetil Greve bak trommene var nøyaktig så stødige som de skulle vaere. I tillegg hadde bandet fått med seg Ove Gaasand på orgel på noen av låtene. Sistnevnte mest kjent som medlem av bandet til Lothepus.

– Nå skal vi spille noe gammel skit, kom det fra Torkjell sånn midtveis. Noe som innebaerer en tur tilbake til røttene, eller rettere sagt bandets første par albumutgiv­elser. En ganske annerledes sound og et mer grungepreg­et uttrykk enn de siste årenes festmetal. Selvfølgel­ig med Herbrand Larsen bak tangentene. Han sluttet strengt tatt i bandet for ti år siden, men har fungert i kulissene siden.

Etter en solid blanding av nytt og gammelt – mest nytt – avsluttet Audrey Horne med «Blaze Of Ashes». Komplett med pyro og et hundretall­s gule og svarte ballonger som falt ned fra taket i Røkeriet. At de faerreste av ballongene overlevde til låten var slutt får nå så vaere.

Deretter ekstranumr­e. «Redemption Blues» fra albumet «Youngblood». Kanskje Audrey Hornes største hit til nå, og salen sang villig med på refrenget. Enda mer allsang ble det på «Waiting For The Night» før kvelden ble avsluttet med «Straight Into Your Grave».

Audrey Horne er uten tvil et av landets aller beste tungrockba­nd. Og garantert det morsomste.

Musikkanme­lder i BT

 ?? FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN ?? BRILJERTE: Gitaristen­e Arve «Ice Dale» Isdal og Thomas Tofthagen er svaert samspilte.
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN BRILJERTE: Gitaristen­e Arve «Ice Dale» Isdal og Thomas Tofthagen er svaert samspilte.
 ??  ?? EINAR ENGELSTAD
EINAR ENGELSTAD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway