Bergens Tidende

Turoppleve­lse i høy fart

- HELENE MARI LINDEBØ

Fra Kristiansa­nd, student i Bergen naer Luzern i Sveits. Den kan hete Bergen dalbane og må starte på Ulriken.

Folk er villig til å bruke mye penger for å kunne gå minst mulig på fjelltur, så man må jo utnytte høyden på fjellet og lage banen så lang som mulig slik at det faktisk blir verdt pengene.

DA KAN MAN GI FOLK en spennende turoppleve­lse i høy fart og med mye adrenalin. Enkelte steder kan farten senkes slik at man får med seg alle detaljene i omgivelsen­e rundt, reflektere over livet, bli kjent med ungen sin og se på utsikten veldig lenge.

Turen kunne gått helt bort til Fløyen, men det mest praktiske er nok å avslutte der den begynner. Det er alltid noen i en gruppe som må stå igjen og vente med barnevogn og ryggsekk. Da er det jo greit at man slipper å lete etter hverandre etterpå.

Derfor hadde det vaert superkosel­ig med en Bergen dalbane kafé, hvor det er tillatt å ta med egen niste og kjøpe en kopp med kaffe. Her kan man også kjøpe en flott selfie som blir tatt fra et kamera med altfor sterk blits, skjult på slutten av turen.

JEG LIKER TANKEN

på at det er mulig for folk å ta seg en fjelltur uten å måtte bruke bena. Det er jo veldig mange som liker å komme seg ut av hus, men som ikke orker å traske rundt. Fra banen kan de se utsikten på en ny og spennende måte.

Viktig er det også at banen tilrettele­gges for barn med funksjonsu­tfordringe­r. Det kan ikke bli nok av det, de liker også å ha det gøy.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: ALEXANDER ?? FULL FART: En bobbane eller berg-og-dal-bane fra Ulriken kan gi folk en spennende turoppleve­lse i høy fart og med mye adrenalin, skriver innsendere­n.
ILLUSTRASJ­ON: ALEXANDER FULL FART: En bobbane eller berg-og-dal-bane fra Ulriken kan gi folk en spennende turoppleve­lse i høy fart og med mye adrenalin, skriver innsendere­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway