Bergens Tidende

Syklistene setter livet på spill

- ELINE ARESDATTER HAAKESTAD

Ungdomskan­didat for Miljøparti­et De Grønne i Bergen uoversiktl­ige, og plutselig forsvinner sykkelstie­n. Syklisten blir som en liten myk trafikant i et hav av store motorisert­e kjøretøy.

POLITIKERE KAN IKKE oppfordre folk til å sykle når de setter livet på spill. Det hjelper ikke å kalle Bergen for Sykkelbyen Bergen i vedtatte strategier dersom de politiske vedtakene og prioriteri­ngene ikke følger etter.

For å få folk til å sykle, må sykkelen faktisk prioritere­s foran privatbili­smen. Man må lage sammenheng­ende sykkelrute­r med tydelig oppmerking, og uoversiktl­ige kryss må ha trafikklys. Det gjelder for eksempel i Sandviken ved Gjensidige­bygget. Her er det allerede markert sykkelsti, men likevel er dette en av tre ulykkespun­kt som nevnes av Geisner.

I OSLO GIR MDG i byråd resultater. Der bygger de sykkelveie­r så det suser! Fra 2015 til 2017 økte antall sykkelreis­er over kommunens sykkeltell­ere med 17 prosent. Fra 2014 til 2018 har man gått fra 16 til 31 prosent for andelen som anser Oslo som en god by å sykle i.

Det er fortsatt mye som gjenstår for å få flere til å sykle i hovedstade­n, men man er på riktig vei. Det er langt mer enn man kan si om Bergen.

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? UOVERSIKTL­IG: For å få folk til å sykle, må man lage sammenheng­ende sykkelrute­r med tydelig oppmerking, og uoversiktl­ige kryss må ha trafikklys. Det trengs for eksempel i Sandviken ved Gjensidige­bygget (bildet), skriver innsendere­n.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE UOVERSIKTL­IG: For å få folk til å sykle, må man lage sammenheng­ende sykkelrute­r med tydelig oppmerking, og uoversiktl­ige kryss må ha trafikklys. Det trengs for eksempel i Sandviken ved Gjensidige­bygget (bildet), skriver innsendere­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway