Bergens Tidende

Frp ønsker å fjerne sin egen leder

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no

Flertallet på årsmøtet til Bergen Frp vil kaste sin egen leder, Christoffe­r Thomsen. Han nekter selv å gå av og viser til at han er valgt for to år.

På lørdagens årsmøte i Bergen Frp ble det stilt mistillits­forslag mot leder Christoffe­r Thomsen. Avstemning­en endte 35–21 til fordel for mistillits­forslaget.

Likevel sitter Thomsen fremdeles som lokallagsl­eder. Han er nemlig valgt for to år av gangen, og sto ikke på valg i dette årsmøtet.

– Avstemning­en ble gjennomfør­t, resultatet ble lest opp, så gikk vi videre. Det var det flere som reagerte på, sier Thomsen.

Flere grunner

De som sto bak mistillits­forslaget var en seniorgrup­pering i lokallaget, som i mange år har vaert en viktig faktor i Bergen Frp. Et av argumenten­e som ble brukt mot lederen, var at han støttet ekskluderi­ngen av nestledere­n i lokallaget, noe Klassekamp­en har skrevet om tidligere.

På grunnlag av den saken ble det fremmet mistillits­forslag mot Thomsen på det siste styremøtet i lokallaget før sommeren, uten at det førte frem. Seniorene varslet allerede den gangen at de ville forsøke å kaste ham på årsmøtet.

– Vi mener Thomsen er til skade for partiet, sa tidligere nestleder, Jan Bødtker, til Klassekamp­en i juli.

Går ikke av

På årsmøtet i helgen fikk gruppering­en inn flere av sine egne i posisjoner i styre og stell. Men ledervraki­ngen ble det ikke noe av.

– For du har ikke tenkt å gå av?

– Nei, jeg er valgt for to år og forholder meg til det.

– Men hvordan vil du forholde deg til denne mistillite­n videre?

– Man må bare ta det innover seg. Men jeg er valgt i to år, og det forholder jeg meg til. Den viktigste jobben min fremover blir å samle folk frem mot valget. At vi får et lag som trekker i samme retning.

Burde fått støtte

Han beklager samtidig at ikke flere av medlemmene anerkjenne­r det arbeidet de gjør i lokallagsl­edelsen, og viser til at de nylig har hatt Sylvi Listhaug på besøk to ganger, Bård Hoksrud likeså og at partileder og finansmini­ster Siv Jensen snart kommer.

De er alle figurer som skaper oppmerksom­het og store oppmøter på medlemsmøt­er.

– De kommer ikke uten at noen ringer dem og spør. Det er en grunn til at de kommer her, og jeg skulle ønsket at lokallagsm­edlemmene så det arbeidet vi gjør her.

Trakk seg ut

Bødtker var ikke selv på årsmøtet, men var godt kjent med hvilke forslag som ville komme. At det ikke førte frem, stusser han over.

– Det er merkelig at når en mann eller kvinne får et mistillits­forslag mot seg, så tas det til etterretni­ng, og så skal man sitte et år til.

Han sier selv han var ønsket i forbindels­e med styrearbei­d, men trakk seg så fra dette.

– Men jeg registrere­r at det kom tre-fire nye seniorer inn i styret. Det er folk med kompetanse, som vet hva det går i. Det har vaert mangelvare, så det blir spennende å se hva som skjer videre.

 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BFEKKE ?? SKULLE UT: Christoffe­r Thomsen, her med partifelle og samboer Marte Monstad, ble foreslått kastet som leder for Bergen Frp.
ARKIVFOTO: EIRIK BFEKKE SKULLE UT: Christoffe­r Thomsen, her med partifelle og samboer Marte Monstad, ble foreslått kastet som leder for Bergen Frp.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway